Fordov interaktivni video Snowkarma razkrije, ali ste poredni ali pridni

Petek, 29 December 2017

Snowkarma: Naughty or Nice (poredno ali pridno) je najnovejši v seriji prazničnih animiranih filmov, v katerih nastopa avtomobilček Ford Fiesta, ki ga vozi Mental Block. To je prvi interaktivni video v seriji, saj lahko gledalci izberejo različne poti in ustvarijo svojo pot do konca. Na koncu bodo odkrili, ali so se s svojimi izbirami uvrstili na božičkov seznam porednežev ali ne.

V prvi interaktivni različici Mental Block s svojo fiesto WRC prisluhne vašim napotkom. Ko v domišljijskem svetu pridete do točke, ki zahteva odločitev, lahko izberete pot, po kateri bo nadaljeval z vožnjo. Ga boste poslali na poredno ali pridno pot? Morda boste požgali nekaj novoletnih jelk, pomagali Božičku sanke potisniti iz snega ali se med dirko po kuhinji skušali izogniti brstičnemu ohrovtu – ne glede na izbiro poti boste zagotovo srečali nekaj znanih likov. Na koncu vam bo Božiček namignil, kakšno darilo lahko pričakujete pod jelko.

Za ustvarjanje več kot 25 scen z 12 različnimi prizorišči in skoraj 3000 sličicami je bilo potrebno en mesec posameznikovega dela. In s skritimi prizori v primeru predolgih premorov pred odločitvami ali vztrajanju pri porednih izbirah tudi vas čaka kar nekaj ‘dela’.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper