Fordov S-max pripomogel k odlični januarski prodaji

Ponedeljek, 19 Februar 2007

Močno povečana prodaja novega S-MAXa, ki je osvojil naslov Evropski avto leta 2007, je pripomogla k povečanju Fordovega evropskega tržnega deleža v januarju.

V januarju je bilo prodanih 7,100 S-MAXov. Skupno je Ford z modelom Galaxy prodal 8,400 enoprostorcev, kar je trikrat več kot leto poprej.

Odlične rezultate beleži Ford tudi v segmentu lahkih gospodarskih vozil z modelom Ford Transit, ki je osvojil prestižno lovoriko Evropski dostavnik leta 2007. Meseca januarja je bilo registriranih 16,100 vozil, kar pomeni 22% več kot v istem obdobju lani.

Skupno je Ford v januarju prodal 25,000 gospodarskih vozil, kar znaša 15,6% (ali 3,500 vozil) več kot v lanskem januarju.

Velika Britanija je ponovno najuspešnejši Fordov evropski trg. Povečana prodaja za 9.5% pomeni 34,700 prodanih avtomobilov in kar 18,2% tržni delež.

V januarju je Ford zabeležil večjo prodajo tudi v Italiji, Španiji, Franciji, na Portugalskem, v Belgiji, na Danskem, Norveškem, v Avstriji, na Poljskem, v Grčiji in na Madžarskem.

Na Irskem pa beležijo z 8,300 vozili svojevrsten rekord prodanih Fordov v tej državi.

»Zelo smo veseli, da sta se prodajni in tržni delež povečala že takoj na začetku tega leta. Dobre januarske rezultate je prinesla odlična prodaja vozil nižjega segmenta in tovornih modelov. Rezultati so podkrepljeni s povečanim obiskom v prodajnih salonih in z odlično prodajo evropskega avtomobila leta 2007, modelom S-MAX,« je dejal Stephan Odell, podpredsednik za trženje, prodajo in servis pri Ford Evropa.

 

Summit Motors