Fordova rally zvezdnika Ken Block in Mikko Hirvonen glavna junaka DiRT 3

Torek, 12 April 2011
Fordov voznik Mikko Hirvonen, trenutno vodilni v prevenstvu FIA World Rally Championship, je v Londonu, skupaj z internetnim zvezdnikom Kenom Blocom, uprizoril pravi dvoboj v novi video igri DiRT 3.



Hirvonen je vozil novo ford fiesto RS WRC, ki v skupnem seštevku za prvenstvo tudi vozi, skozi serijo razburljivih voženj v ikoničnem Battersea Power Stationu. Block, eden od DiRT 3 zvezdnikov, ki igra tudi vlogo tehničnega svetovalca, je prikazal spektakularno 'stunt' vožnjo v fordovem focus RS WRC dirkalniku, s katerim je tekmoval v prvenstvu za leto 2010. Letos pa tekmuje s fiesto RS WRC v sodelovanju s Fordom v ekipi Monster World Team.

Sodobna video igra DiRT 3 predstavlja rally do najmanjših podrobnosti. Fiesta RS WRC je le ena od 10 Fordovih rally dirkalnikov, ki so uporabljeni v igri. Najnovejša igra vključuje največje število dirkalnikov, različnih lokacij, poti in dogodkov dozdaj. Vključje kar 50 zgodovinsko pomembnih dirkalnikov, ki predstavljajo obdobje zadnjih petdeset let tekmovanj. Predstavljene rally faze zavzemajo tri celine, kar spodbuja igralce, da se preizkusijo na različnih cestnih podlagah od asfalta, peska, snega, v suhih in mokrih pogojih.

Battersea Power Station lokacija je bila izbrana za uvodno lokacijo s prepoznavnimi stolpiči in okoliški post-industrijskim terenom, ki nudi odlično ozadje za Hirvonenovo in Blockovo atraktivno vožnjo. DiRT 3 predstavlja 'gymkhana' okolje in nudi igralcem priložnost posnemanja Blockovih norih vragolij v 'varnem' okolju iz domačega naslonjača. Predstavitve se je udeležil tudi Gerard Quinn, direktor motorsporta pri Ford Evropa: »Fordova Fiesta RS WRC, ki trenutno vodi v prvenstvu WRCja, je s sodobno tehnologijo, ki je nastala s sodelovanjem Forda in M-Sporta, lepo izpostavljena v igri DiRT 3.Video igra je enkraten način za predstavitev glavnih atributov dirkalnika



Gehan Pathiraja, senior razvijalec iger DiRT 3, je dejal: »Del raziskovalnega procesa v igri DiRT 3 je bil tudi obisk M-Sporta v Cumbrii. Sam obisk je bil zelo poučen, saj smo natančneje razumeli proces razvoja dirkalnikov. Vse to je pripomoglo pri razumevanju obnašanja dirkalnikov in definiranju zakaj se tako obnašajo v določenem trenutku. To povzema stvari, kot so konstrukcija vozila in položaj motorja ki se razlikujejo od 'navadnega' vozila. Pomagalo nam je pri razumevanju varnosti, ne samo pri poškodbi ampak tudi pri stabilnosti samega dirkalnika. Ko so bili dirkalniki v igri postavljeni, smo testno sodelovali s K. Blockom, da smo lahko ustavrili zares realno situacijo. Kenova priporočila, kot voznika, ki vozi dirkalnike pri zelo velikih hitrostih, so bila za nas vitalnega pomena, saj je njegovo znanje neprecenljivo

Igra DiRT 3 bo globalno lansirana 24. maja in bo na voljo za PlayStation 3, Xbox in Microsoft Windows.