Fordove novosti v Ženevi

Petek, 08 Marec 2013

Preobrazba Forda Evropa z novimi izdelki dobiva nov pospešek ta teden na Avtosalonu v Ženevi, kjer Ford, v sklopu svoje zaveze o zagotovitvi 15 novih globalnih vozil v Evropi do leta 2015, predstavlja povsem novi kompaktni SUV EcoSport in tournea courier.

Vključno z novo fiesto in kugo, ki sta bili uvedeni pred kratkim, ter prihajajočimi modeli EcoSport, Tourneo Connect, Transit Connect in Transit, bo Ford samo v letu 2013 osvežil več kot 40 odstotkov svoje evropske ponudbe.

To je najobsežnejše uvajanje izdelkov v zgodovini Forda Evropa in pri njegovem uresničevanju si pomagamo z našo globalno prednostjo, strategijo En Ford,” je povedal Stephen Odell, izvršni podpredsednik Forda za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. “V najtežjem času za gospodarstvo spreminjamo svoje poslovanje v Evropi s povečevanjem naložb v izdelke.

Tourneo courier dopolnjuje družino vozil za prevoz oseb
Kompaktni petsedežnik Tourneo Courier, ki se prvič predstavlja v Ženevi in bo naprodaj sredi leta 2014, razvaja z najprostornejšo notranjostjo v svojem razredu in varnostnimi funkcijami, Fordovo paleto vozil za prevoz oseb pa širi v segment majhnih avtomobilov.

Prostorni grand tourneo connect, s sedmimi sedeži, se na evropskem avtomobilskem salonu predstavlja ob boku petsedežnega tournea connect. Tourneo custom zagotavlja vsestranskost ter z dvema različnima dolžinama omogoča prevoz devetih oseb.

SUV EcoSport
SUV EcoSport, ki bo sledil v drugem delu leta 2013, očara s prostornostjo, sodobnim dizajnom in pametnimi tehnologijami.

V letu 2013 je predvidena rast evropskega trga majhnih SUV-jev za 30 odstotkov in do leta 2016 bo med desetimi prodanimi fordi v tej regiji vsaj en SUV. Ford pričakuje, da bo v naslednjih šestih letih v Evropi prodal milijon SUV-jev, povečanje prodaje pa se je začelo z uvedbo povsem nove kuge, v začetku tega leta. Ford načrtuje, da bo kupcem v Evropi na voljo tudi ford edge naslednje generacije, večji in prestižnejši športni terenec, ki je zelo priljubljen v ZDA in na drugih trgih.

Povezani s sistemom SYNC
Ford bo pospešil tudi uvajanje sistema Ford SYNC, ki je bil po lanski evropski uvedbi v novem B-maxu na voljo s 30 odstotki Fordovih vozil. V letu 2013 se bo delež podvojil na 60 odstotkov, saj je ta tehnologija zdaj na voljo tudi v novi fiesti in novi kugi, v drugi polovici leta pa jo bodo lahko izbrali tudi kupci novega transita connect, novega tournea connect in novega transita.

Do leta 2015 bo vsako novo Fordovo vozilo, prodano v Evropi, na voljo s sistemom SYNC.

EcoBoost
Fordov majhen, a obenem mogočen 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost je bil uveden s focusom v letu 2012, proizvodnja pa je zdaj razširjena, tako da lahko ta motor izberejo tudi kupci novega B-maxa, nove fieste, C-maxa in grand C-maxa. Pri teh modelih Ford pričakuje, da bo v letu 2013 eno od štirih prodanih vozil opremljeno z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost.

V obdobju 2013-2015 bo Ford Evropa povečal skupno proizvodnjo bencinskih motorjev EcoBoost za 35 odstotkov. V petih letih bo več kot 50 odstotkov Fordovih bencinskih motorjev v Evropi delovalo s turbopolnilnikom.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper