Fordu priznanje za antialergene materiale

Ponedeljek, 10 Marec 2008

Ford je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je s strani European Centre for Allergy Research Foundation - ECARF prejel certifikat kvalitete. Priznanje se nanaša na vse uporabljene materiale, ki so primerni za potrošnike z alergijskimi težavami. Evropska raziskovalna organizacija ECARF, ki deluje v Berlinu je nagradila s certifikatom kvalitete šest Fordovih modelov (Ka, Focus (vključno s Coupe-Cabrioletom), C-MAX, Mondeo, S-MAX in Galaxy), ki vključujejo anti-alergijsko notranjost.

»Ford je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je prejel to nagrado,« je potrdil vodja raziskovalnega centra ECARF, profesor Torsen Zuberbier.

Organizacija ECARF je pregledala in potrdila rezultate testiranj, ki so bili zbrani s strani skupine TÜV Rheinland neodvisne, priznane nemške organizacije za testiranje in ocenjevanje organizacij, ki kontrolira in potrjuje standarde kvalitete za industrijske in potrošniške proizvode. V strogem in natančnem testiranju je TÜV izdal certifikat za vse notranje materiale, ki so uporabljeni v šestih Fordovih modelih in znižujejo možnost alergij na najnižji mogoč nivo. Več kot 100 materialov in komponent je bilo preverjenih glede vsebine škodljivih snovi in posledično na možnost povzročanja alergijskih reakcij. Dodatno so bile testirane tudi vse ključne površine, ki so v neposrednem stiku s kožo in ki največ prispevajo k nastanku alergij. Z dermatološkega vidika so tako testirali sedežne prevleke, tepihe in varnostne pasove.

Rezultati testiranj ECARF so ponovno pokazali, da uporaba materialov, ki jih v svoja vozila vgrajuje Ford Evropa,  znižuje tveganost alergijskih reakcij na minimum. Poleg tega so vozila opremljena tudi s sodobnim filtrom protiprašnih delcev, ki je bil že preverjen s strani TÜVa in potrjen pri ECARFu. Filter učinkovito preprečuje vdor cvetnega prahu v notranjost avtomobila, ki največ težav povzroča potnikom z alergijskimi težavami.

 »Ponosni smo, da so prva vozila, ki so prejela tako TÜV in sedaj še ECARF certifikat ravno Fordova vozila. Priznanje s strani priznanih neodvisnih ustanov, daje našim vozilom s sodobnimi, visoko kvalitetnimi standardi še posebno težo,« je dejal Dr. Wolfgang Schneider, podpredsednik za upravne in okoljske zadeve pri Ford Evropa. »Z veliko odgovornostjo se lotevamo razvoja vozil, ki upoštevajo skrb za potnike z alergijskimi težavami. Zato bomo tudi v prihodnosti nadaljevali s testiranjem in pridobivanjem TÜV certifikatov za posamezne modele,« je še dodal.

 

Summit Motors