General Motors bo v prihodnost Opla vložil štiri milijarde evrov

Petek, 12 April 2013

Upravni odbor General Motorsa (GM) je na svojem sestanku v Rüsselshaimu potrdil zavezo do Opla in Nemčije z obsežnim programom naložb. GM bo v Nemčiji in širše v Evropi do leta 2016 vložil štiri milijarde evrov.


Ob Danu Akersonu, predsedniku in izvršnemu direktorju GM, še predsednik Opla Dr. Karl-Thomas Neumann in predsednik nadzornega sveta Steve Girsky.

»Kot globalna avtomobilska družba potrebuje GM močno prisotnost v Evropi. Tako glede dizajna in razvoja, kakor tudi proizvodnje in prodaje,« je dejal Dan Akerson, predsednik in izvršni direktor GM na tiskovni konferenci  v Adam Opel Haus. »Opel je ključ našega uspeha in ima popolno podporo matične družbe.«

Upravni odbor je opravil redno sejo v Nemčiji zato, da bi se iz prve roke seznanil z uresničevanjem desetletne strategije DRIVE!2022 in z razmerami na zahtevnem evropskem avtomobilskem trgu. Odbor se je ob tej priložnosti sestal tudi z gospodarstveniki, predstavniki sindikatov in politiki.

Ob Akersonu so na novinarski konferenci v Rüsselsheimu sodelovali še predsednik Opla Dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik nadzornega sveta Steve Girsky in predsednik delavskega sveta Dr. Wolfgang Schäfer-Klug. Upravni odbor je zaželel dobrodošlico častnim gostom in sicer predsedniku vlade zvezne države Hessen Volkerju Bouffierju, ameriškemu ambasadorju  Philipu Murphyju in županu Rüsselsheima Patricku Burghardtu, ki je prinesel s seboj mestno knjigo, v katero so se visoki gostje vpisali.

Predsednik Opla Dr. Karl-Thomas Neumann je poudaril, da je za Opel izjemna čast, da gosti Upravni odbor GM in dodal: »Upravni odbor je ponovno zelo jasno podprl naš desetletni načrt DRIVE!2022 s katerim načrtujemo postati ponovno dobičkonosni sredi desetletja.« Večji del naložb je namenjen Oplovi modelski ofenzivi. V letu 2016 bo namreč Opel na trg pripeljal 23 novih avtomobilov in 13 novih pogonskih sklopov.

Predsednik Oplovega nadzornega sveta Steve Girsky je ob tem povedal, »Upravni odbor je tukaj zato, da potrdi njegovo solidarnost in podporo. Opel je namreč del GM od leta 1929 dalje in je danes bolj kot kadarkoli doslej odločilni element inovativne moči celotne družbe. Partnerstvo je močnejše, kot kadarkoli doslej

Na novinarski konferenci je Dan Akerson napovedal, da bo del Berlinskega zidu, ki pripada Oplu postavljen pred Adam Opel Haus ob Friedrich-Lutzmann-Ringu. »Ta kos zidu je simbol naše korporativne kulture,« je dejal CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. »Opominjal nas bo, da lahko premagujemo ovire v lastnih glavah in tiste med različnimi kulturami ter da tako sedaj začenjamo novo poglavje v zgodovini Opla.«

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper