Izdelanih že 750.000 opel insignij

Ponedeljek, 19 Januar 2015

V zgodbi o uspehu opel insignie je napisano novo poglavje. S tekočih trakov matične tovarne v Rüsselsheimu je namreč pripeljala že 750.000. insignia. Zaposleni, pod vodstvom direktorja tovarne Axla Scheibena, so dosežek proslavili z opel insignio OPC sports tourer ekskluzivne OPC ardensko modre barve, ki je zaokrožila to izjemno število izdelave.

Axel Scheiben pravi, »To je poseben dan za vse zaposlene. Ponosni smo, da smo izdelali že 750.000 opel insignij. Opravili smo in opravljamo izjemno delo, saj izdelujemo zelo kompleksen avtomobil z najvišjo ravnijo kakovosti.« Zastavonoša znamke se ekskluzivno izdeluje v matični tovarni Opla v Rüsselsheimu.

Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann izpostavlja pomen insignie za celotno podjetje: »Insignia kot naš zastavonoša predstavlja celotno znamko. S tem avtomobilom kažemo kaj smo sposobni narediti v smislu oblikovanja, tehnologije in kakovosti. Insignia ima zaradi vsega tega ključno vlogo pri vrnitvi Opla na pot uspeha.«

Opel Insignia je leto dni potem, ko je zapeljala na avtomobilski trg, leta 2009 zmagala v prestižnem izboru Evropski avtomobil leta. Še bolj priljubljena med kupci je postala pozno poleti leta 2013, ko je doživela temeljito prenovo. Do danes je bilo za prenovljeno različico zabeleženih že 155.000 naročil. Lani je insignia postala četrti najbolj priljubljen Oplov avtomobil. Prodali so jih več kot 100.000, kar je predstavljalo 19-odstotno rast in tudi največjo rast v tem razredu, na evropskem trgu.

V družino Insignia sodi pet različic: petvratna kombilimuzina, štirivratna limuzina, karavana Sports Tourer in Country Tourer ter športna OPC. Na voljo so insignie z bencinskimi in dizelskimi motorji tar motorjem na LPG (utekočinjen naftni plin). Evropski kupci najraje sežejo po insignijah v črni in beli barvi.

Proti koncu letošnjega leta bo limuzinska insignia OPC kot holden insignia VXR zapeljala tudi po avstralskih in novozelandskih cestah. Proti koncu desetletja pa bo v Rüsselshaimu stekla izdelava nove različice Insignie, ki bo v ZDA naprodaj pod blagovno znamko Buick.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper