J.D. Power ugotavlja - najbolj zadovoljni so lastniki opel merive

Torek, 02 Julij 2013

V priznanem J.D. Power poročilu o zadovoljstvu kupcev za leto 2013, je opel meriva dosegla 80,6-odstotno vrednost indeksa VOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study) in tako pustila za seboj vse tekmece med majhnimi enoprostorci. Z indeksom VOSS se meri zadovoljstvo lastnikov določen avtomobilskih modelov s povprečno dobo uporabe dveh let.

Zmaga merive v kategoriji »Vozilo z največjim zadovoljstvom uporabnikov med kompaktnimi enoprostorci po J.D. Power VOSS Nemčija 2013« je tako še eno izmed številnih priznanj, ki jih je avtomobil prejel doslej. Meriva je namreč že zmagala v izborih kot sta »Zlati volan« in »Plus X Award«. Ob tem ne gre spregledati, da je najbolj priljubljeno vozilo med lastniki obenem tudi eden najbolje prodajanih enoprostorcev v Evropi.

Preizkus praktičnih voznikov opravljen z odliko
Podatki zajeti v poročilu se redno objavljajo od leta 2008 dalje v reviji Auto Test. Pridobljeni so v najbolj obsežni spletni raziskavi v Nemčiji, v katero je vključenih 18.000 intervjuvancev po različnih sklopih vprašanj. Od kakovosti/zanesljivosti, privlačnosti vozila, servisnih storitev do stroškov lastništva. Meriva je prva v svojem razredu z najvišjo oceno zadovoljstva v vseh kategorijah. V pregledu so zajete ocene voznikov 106 modelov 25 izdelovalcev, ki prihajajo iz desetih razredov, oziroma segmentov trga.

Izjemno ergonomična zasnova z vrati FlexDoors in oznako kakovosti AGR
Merivina privlačna oblika je nadgrajena s kakovostjo in  vsestransko prilagodljivo notranjostjo. Ključen za zasnovo ergonomije je sistem zadaj vpetih vrat FlexDoors, ki se lahko odprejo do kota 84 stopinj – torej precej bolj široko kot vsakdanja vrata. Meriva je tudi prvi in doslej edini avtomobil na svetu, ki je prejel prestižno oznako kakovosti za celostno ergonomično zasnovo združenja za zdravje hrbta Aktion Gesunder Rücken e.V.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper