Jutri – dan Fordovih novosti na Vranskem

Petek, 18 September 2015

V soboto, 19. septembra bo na Vranskem potekal tradicionalni 5. Dan Fordovih novosti. Novinarji smo se imeli priliko z njimi seznaniti že danes. Na Vranskem smo spoznavali novega SUV-ja Ecosporta, enoprostorce C-maxa, S-maxa in Galaxya ter zvezdi dogodka – nova Mustanga v kupejevski in kabrio izvedbi.

Jutri med 10. In 16. Uro bo torej na AMZS Centru varne vožnje Vransko potekal 5. Dan Fordovih novosti. Pri slovenskem zastopniku znamke Ford trdijo, da bo tokrat novosti največ doslej. Od že znanih, a na našem trgu še zelo svežih modelov, bodo prisotni: prenovljeni Focus in njegova športna izvedba ST ter novi Mondeo. Z modelom Ecosport, ki sloni na osnovi fieste, Ford vstopa v segment majhnih športnih terencev. Na vranskem bosta premiero doživela prenovljeni enoprostorec C-max in novo nadaljevanje legende imenovane Mustang – tako v kabrio kot kupejevski izvedbi , s klasičnim V8 ali novim štirivaljnim turbomotorjem. Predpremierno so pri Fordu v Slovenijo pripeljali tudi nova velika enoprostorca – Galaxya in S-maxa.

V okviru dogodka bo mogoče preizkusiti vozno dinamiko fordov, spretnostno vožnjo na spolzki podlagi, vožnjo med ovirami, varnostne in komfortne sisteme in nove motorje. Ljubitelji terenske vožnje se bodo lahko popeljali na off-road poligonu, ljubitelji športnimh modelov Mustang in Focus ST pa na dinamičnem krogu.

Med spremljevalnimi aktivnostmi bo poskrbljeno za animacijo za otroke, simulacijo vožnje novega mustanga, jahanje ponijev in bungee trampolin. Na varnost v prometu bodo opozarjali s preizkusom hoje s »pijanimi očali« in reševanjem s prevrnjenega vozila.

Več informacij: 5. Dan Fordovih novosti


Aleksander Praper

Galerija