Lorenzo in Dovizioso sta nova ambasadorja znamke SEAT

Sreda, 03 Maj 2017

SEAT želi španski temperament izražati v športnemu udejstvovanju in dirkaških tekmovanjih. Povezali so se z Ducatijem in motociklista Jorge Lorenzo ter Andrea Dovizioso bosta v letošnji sezoni MotoGP delovala kot ambasadorja znamke SEAT.

Dogovor med SEAT-om in Ducatijevima tekmovalcema je dodatek k dogovoru po katerem je leon cupra uradno vozilo ekipe Ducati Team racing v prvenstvu MotoGP. Sodelovanje med drugim vključuje tudi nošenje logotipa SEAT na sprednji strani motornega kolesa ter na usnjenih kombinezonih tekmovalcev in uniformah drugih članov ekipe.

Oba, Lorenzo in Dovizioso, bosta vozila model SEAT Leon Cupra s 300 KM, najzmogljivejši model v zgodovini španske znamke. Obenem je tudi najhitrejši, saj za pospešek od 0 do 100 km/h porabi le 4,9 sekunde.

Jorge Lorenzo (Palma de Mallorca, 1987) je trikratni svetovni prvak v MotoGP in dvakratni prvak v kategoriji 250 ccm. Andrea Dovizioso (Forlimpopoli, 1986) je zmagovalec svetovnega prvenstva v kategoriji 125 ccm in tretjeuvrščeni v prvenstvu MotoGP leta 2011.

Poleg pogodbe, sklenjene z Ducatijem, bo znamka SEAT v letošnji sezoni tudi uradni sponzor svetovnega prvenstva v supermotociklizmu, na katerem bo Leon Cupra sodeloval kot varnostno vozilo.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper