Mazde3 na poti v Frankfurt prispele v Moskvo

Torek, 03 September 2013

Po 23 dneh, 12.500 kilometrih in prečkanju sedmih časovnih pasov je kolona mazd3, na poti iz rodne tovarne na Japonskem, do salona v Frankfurtu, brez težav prispela v glavno mesto Rusije – Moskvo. Osem kombilimuzin Mazda3, udeleženih v Mazda Route3, je včeraj krenilo na pot proti Frankfurtu.

Med posebnostmi zadnje etape je bil obisk največje ruske elektrarne in vožnja po eni najstarejših cest na svetu - Chuysky Tract. Udeleženci popotovanja so se ustavili ob jezeru Chany, kjer naj bi, po trditvah domačinov, bivala orjaška žival, ki je ljudi. Posadke so obiskale tudi ledeno jamo Kungur, polno bizarnih tvorb. Ob prečkanju gorovja Ural, na meji med Azijo in Evropo, so se ustavili pri dveh slavnih utrdbah – v mestih Kazan in Nizhny Novogorod.

Po vstopu v Moskvo so se udeležili Festivala hitrosti – ruskega odgovora slavnemu britanskemu dogodku, ki poteka v Goodwoodu. Seveda je bil konvoj mazd3 v centru pozornosti 10.000-glave množice. Ne toliko zaradi hitrosti kot posebnosti podviga. Mazde3 so namreč velik del Rusije prečkale po cestah, ki bi si komaj zaslužile takšno oznako – makadamskih, kamnitih, luknjastih,…

 

Zadnja skupina povabljenih udeležencev bo opravila zadnjih 2500 kilometrov in na poti do Frankfurta obiskala tri evropske prestolnice: Minsk, Varšavo in Berlin.

Predstavniki Mazde so zelo zadovoljni s trpežnostjo avtomobilov, saj so razmere sllabše od pričakovanih. Še bolj pa jih navdušuje topel odziv ljudi na poti, saj koloni povsod z nasmehom pomahajo in ploskajo.

Aleksander Praper

Galerija