Na čelu Opla bo od 1. marca nov predsednik

Petek, 01 Februar 2013

Nadzorni odbor Opla je imenoval dr. Karla-Thomasa Neumanna za predsednika upravnega odbora Opel AG od 1. marca dalje. General Motors je dr. Neumana poleg tega postavil na mesto predsednika GM Europe in podpredsednika GM. Dr. Neuman bo postal član General Motorsovega izvršnega odbora in bo v bodoče igral pomembno vlogo pri razvoju znamk koncerna GM.


Opel/Vauxhall je ključnega pomena za globalni uspeh General Motorsa,“ je razložil Dan Akerson, predsednik in izvršni direktor GM. „Sprememba vodstva je ukrep, ki nam bo zagotovil, da imamo najbolj sposobne osebe na ključnih mestih in lahko nadaljujemo rast in pot k dobičkonosnosti v Evropi.

Dr. Neumann  je komentiral: “Veseli me, da bom lahko vodil podjetje s tako bogato nemško tradicijo in močno paleto vozil. Zavedam se, da bo to velik izziv, ampak sem prepričan, da bomo skupaj z vodstveno ekipo in delavci prerodili podjetje.

Dr. Neumann k Oplu prihaja iz koncerna Volkswagen AG, kjer je  bil izvršni direktor in podpredsednik Volkswagen Group China. Dr. Neuman, ki je doktorat naredil na področju elektrotehnike, je bil sprva zaposlen pri Motoroli, pri Volkswagnu pa od leta 1999. Poleg tega pa je imel tudi vidne funkcije v Continentalu.

Aleksander Praper