Nagrada za Fordovo tovarno

Petek, 28 November 2008

Fordova tovarna v Kölnu je prejela nagrado za inovativen pristop v proizvodnem procesu pri lansiranju nove Ford Fieste. Podelitev, pripravljena v sodelovanju s Tehnično univerzo v Berlinu in dnevnikom Financial Times Deutschland, je predala nagrado Fordovi tovarni iz Kölna za uspešno izpeljano pripravo proizvodnje linije za nove Ford Fiesto, brez prekinitve in motenja proizvodnje drugih modelov na isti liniji. 

"Nagrada odličnosti je za Fordovo tovarno v Kölnu dodatna potrditev, da je najbolj učinkovita, inovativna in prilagodljiva avtomobilska tovarna v Evropi, "je dejal John Fleming, predsednik in CEO Ford Evrope.

"Zelo smo ponosni, da smo prejeli to prestižno nagrado. Gre za priznanje delovni skupini, inženirjem in njihovemu vloženemu delu pri pripravi proizvodnje za novo Fiesta, ki je doživela popoln uspeh," je dejal Karl Anton, direktor tovarne. "Ključ za ta uspeh se skriva v tesnem sodelovanju z zaposlenimi v proizvodnji, ki avtomobile izdelujejo. Njihove izkušnje so se izkazale kot neprecenljive ob pripravi načrta za vpeljavo proizvodnje nove Fieste," je še dodal.

Sedmo generacijo Ford Fieste smo začeli izdelovati v sredini avgusta. Več kot 100 inženirjev in delavcev je bilo vključenih v proces vpeljave proizvodnje nove Ford Fieste. Ob uvedbi novega modela se je 4.000 zaposlenih udeležilo številnih izobraževanj, ki so bili organizirani statično in priktično na proizvodni liniji. Samo kot zanimivost lahko omenimo, da je vsaka skupina vsak dan Fiesto sestavila in nato ponovno razstavila ter ga pripravila za naslednjo skupino. V šestih tednih je bilo opravljenih preko 50.000 ur predavanj.

Fordova tovarna v Kölnu je prva tovarna, ki izdeluje novo generacijo Fieste. V letu 2009 bo stekla tudi proizvodnja v Valenciji v Španiji. Izven Evrope se bo Fiesta proizvajala še na Kitajskem v Nanjingu, Rayongu na Tajskem in v Cuautitlanu v Mehiki. V naštetih tovarnah se bo proizvodnja začela med letoma 2009 in 2010.

Ker se je proizvodnja prve Fieste začela leta 1976, je bilo v tem času prodanih preko  12 milijonov Fiest po vsem svetu.

 

Summit Motors