Naročila opel ampere presegla pričakovanja

Sreda, 14 Marec 2012

Opel je že prejel približno 7000 naročil za model Ampera, s katerim pobira številne nagrade in priznanja. Zadnji podatki o naročilih in prodaji presegajo najbolj optimistična pričakovanja Opla. »Izjemno zadovoljni smo s stalnostjo povpraševanja po naši Amperi,« pravi Enno Fuchs, Oplov direktor zagona e-mobilnosti. »Vsi ti podatki kažejo, da bomo z lahkoto dosegli zastavljeni cilj prodaje, 10.000 Amper v letu 2012


Dobave kupcem, ki so stekle februarja, so v skladu z našim načrtom. Ampera ob tem ni spodbudila le velikega zanimanja kupcev, mediji, strokovnjaki in celo tekmeci so ji podelili že veliko priznanj in nagrad. Osvojila je že več kot 30 naslovov in priznanj, zadnje med njimi je prestižen naslov Evropski avtomobil leta 2012. Ob tem je pred lani dosegla tudi najvišjo oceno varnosti petih točk Euro-NCAP.

Opel je prvi izdelovalec avtomobilov, ki je na Evropske ceste pripeljal električni avtomobil z sistemom podaljšanega dosega. Kolesa ampere so v vseh razmerah vedno gnana z električnim motorjem. Doseg vožnje, ob polnih akumulatorjih in odvisno od terena ter temperature, je od 40 do 80 kilometrov izključno na električno energijo, torej brez izpustov. Za daljše relacije pa ima ampera vgrajen še bencinski agregat za proizvajanje električne energije, kar ji omogoči podaljšanje dosega dokler tudi v rezervoarju ne zmanjka bencina.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper