Naziv Planetu Zemlja prijazno vozilo za Opel Zafiro

Četrtek, 05 Junij 2008

Članica društva Planet Zemlja Tjaša Kokalj je včeraj na priložnostni slovesnosti predala plaketo z nazivom Planetu Zemlja prijazno vozilo za Opel Zafiro Enjoy 1.7 CDTI ECOTEC predstavniku podjetja General Motors Southeast Europe, ki zastopa blagovno znamko Opel v Sloveniji, gospodu Tomažu Oblaku.

V kratkem nagovoru je Tjaša Kokalj poudarila pomen promocije motornih vozil tudi s pomočjo manjšega obremenjevanja vozil. »Opel Zafira ima za svojo velikost zelo zmerno porabo 5,7 litrov dizelskega goriva na 100 km in emisije 152 g/km. Veseli pa nas tudi, da je bila med nominiranci v razredu enoprostorcev najcenejša in je zato zelo racionalna izbira za družine, ki kupujejo tovrstna vozila«, je dejala Tjaša Kokalj. Ob priložnostni zahvali za naziv, je gospod Tomaž Oblak povedal, da v prihodnje pričakujejo nekatere nove modele blagovne znamke Opel, ki bodo še znižali obremenjevanje okolja.

Akciji društva Planet Zemlja z naslovom Planetu Zemlja prijazno vozilo poteka že deset mesecev – od septembra 2007. Komisija je tokrat primerjala nominirana vozila v segmentu enoprostorcev z maso praznega vozila večjo od 1550 kilogramov. Enoprostorci so vozila, ki jih uporabljajo dokaj številne družine. Po pregledu podatkov osmih nominiranih vozil ter primerjalni analizi, se je komisija društva Planet Zemlja soglasno odločila podeliti naziv Planetu zemlja prijazno vozilo vozilu Opel Zafira Enjoy 1.7 CDTI ECOTEC.

V skladu s pravili akcije, se je komisija soglasno odločila podeliti naziv vozilu Opel Zafira, ki je doseglo najboljši rezultat pri okoljskih kriterijih – porabi goriva, emisijami CO2, odstotku razgradljivih materialov in drugih dejavnikih, ki zmanjšujejo obremenjevanje okolja.

Komisija društva Planet Zemlja je tudi ugotovila, da je Opel Zafira v skupini kriterijev opremljenosti glede na ceno ter okoljskih kriterijih, dosegla najboljšo oceno med vsemi nominiranci. Opel Zafira Enjoy 1.7 CDTI ECOTEC porabi po tovarniških podatkih 5,7 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov, njene emisije CO2 pa so 152 g/km. Vozilo ima tudi vgrajen filter prašnih delcev. Zmagovalno vozilo akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo je že drugo v letošnjem izboru, ki je med nominiranimi tudi najcenejše in zato tudi kupcem lažje dosegljivo.

V Sloveniji je Opel pred kratkim prenovljen model Zafira pričel prodajati v začetku letošnjega leta. Prodajna številka v prvih petih mesecih letošnjega leta se je ustavila pri 310 enotah, kar je za 80 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, ko je bilo prodanih 173 vozil. Zafira je s svojim enkratnim sedežnim sistemom Flex7, z zmogljivimi, ekonomičnimi in okolju prijaznimi motorji priljubljena izbira med enoprostorci.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana

.