Nepričakovano uspešna opel astra sports tourer

Ponedeljek, 01 Avgust 2011
Karavanska različica opel astre, poimenovana Astra Sports Tourer, ni na trgu niti eno leto, a so kljub temu v angleški tovarni v Ellesmere Portu že proslavili izdelavo sto tisoče različice. Opel astra sports tourer je zapeljala na trg konec lanskega septembra in kmalu postal vodilna v segmentu v Evropi. Da bi zadovoljili izjemno povpraševanje po njej, deluje tovarna s skrajnimi zmogljivostmi. Uvedene so bile tudi dodatne delovne izmene.



Nova astra sports tourer vnaša v segment kompaktnih karavanov slogovno skladnost, uporabnost in do okolja spoštljive tehnologije. Prtljažnik zagotavlja do 1550 litrov prostora. Med domiselne rešitve spadajo novi zadnji sedeži FlexFold, ki se podrejo z enim preprostim pritiskom na gumb. Astra sports tourer si deli podvozje in mehatronsko vzmetenje FlexRide z izhodiščno kombilimuzino. Med napredne sklope za razred, ki mu pripada, gre uvrstiti še sistem samodejnega prilagajanja sprednjih luči AFL+ in sprednja ergonomska sedeža, katera so odobrili in priporočili ortopedi. Astra sports tourer je med drugim zmagala v izboru za »Zlati volan« in prejela priznanja, kot je »Red Dot« za dizajn.

Največji trg za opel astro sports tourer je Nemčija, kjer so jih prodali več kot 40.000. Sledita Italija in Velika Britanija. Kupci v Evropi najbolj posegajo po motorju 1,4 turbo, ki mu po priljubljenosti sledi motor 1,7 CDTi. Prodaja poslovnim voznim parkom ostaja posebej močna, ob tem pa se krepi tudi prodaja privatnim kupcem.

»Odziv na astro sports tourer je presegel vsa naša pričakovanja. Ker združuje navdušujoč dizajn, inovativne tehnologije in izjemno skladnost z vsakdanjimi zahtevami, jo z odobravanjem sprejemajo povsod po Evropi,« pravi Alain Visser, podpredsednik Opla odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo. »Naši novi avtomobili, na čelu katerih vozi astra sports tourer, so na trgu ekstremno priljubljeni,« pravi Alain Visser. »Kmalu se jima bosta pridružila nova zafira tourer in astra GTC. Z ampero pa bomo vzpostavili povsem novi segment avtomobilov v Evropi. To je izjemna osnova za našo nadaljnjo rast.«