Nevsakdanja evropska premiera nove mazde3 v Frankfurtu

Ponedeljek, 26 Avgust 2013

Nova mazda3 bo zvezda letošnjega Mazdinega nastopa na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA). V Evropi bo naprodaj od oktobra dalje. Gre za tretji model iz uspešne Mazdine nove generacije vozil, ki jih zaznamuje oblikovanje Kodo in tehnologije Skyactiv. A pot mazde3 v Frankfurt ni z rožicami postlana, saj iz Japonske ne potujejo z letalom, temveč po raznovrstnih urejenih in neurejenih cestah.

Še pred začetkom najpomembnejše jesenske avtomobilske razstave se nova mazda3 že dokazuje tudi v praksi na spektakularni testni vožnji čez pol sveta. Osem tovarniško novih mazd3 se je v začetku avgusta odpravilo iz tovarne v Hirošimi na Japonskem na 15.000 km dolgo pot preko Rusije, Belorusije in Poljske. Za volanom: novinarji, blogerji in ljubitelji Mazde, z namenom zbrati enkratne vtise o krajih in kulturah, kot tudi spoznati vse podrobnosti nove mazde3. Posadke bodo prispele v Frankfurt tik pred otvoritvijo salona. Eno od vozil bo predstavljeno na Mazdinem razstavnem prostoru, ostala pa bodo uporabljena za razne aktivnosti na zunanjem razstavnem prostoru.

Ena izmed omembe vrednih prednosti nove mazde3 je nov sistem povezljivosti, ki bo potnikom omogočil tudi nenehni stik z brezmejnim svetovnim spletom.  Z uporabo obstoječih možnosti za elektronsko pošto, SMS in navigacijo sistem prinaša v vozilo in zagotavlja varno uporabo množice brezplačnih internetnih vsebin, kot so Facebook, Twitter, podcasti in tudi Aha™ radio z desettisoči postaj iz oblakov, od radijskih do avdio knjižnic in še več.

Kratka zgodovina mazde3
Mazdin najpomembnejši model je bil rojen pred 10 leti. S prepričljivo kombinacijo videza in gospodarnega veselja pri vožnji je postala mazda3 najbolje prodajan Mazdin model vseh časov. Ko je 2009 prišla na trg še lažja, varnejša in bolj odzivna druga generacija, je nadaljevala tam, kjer je predhodnica zaključila. Skupaj sta prvi dve generaciji našli 3,6 milijona lastnikov in dobili 136 nagrad. Z novo, tretjo generacijo mazde3 se začenja novo poglavje v uspešni zgodbi o drugačnem pristopu k izzivom sodobne avtomobilske industrije.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper