Nova opel meriva: že 30.000 naročil ob začetku prodaje

Sreda, 23 Junij 2010

Čeprav je do srede junija sploh ni bilo v prodajnih salonih, je bilo za novo Opel Merivo v Evropi zabeleženih že več kot 30.000 naročil. »Še nikoli nismo bili priča tolikšnemu, izjemnemu povpraševanju po avtomobilu tega velikostnega razreda,« pravi navdušeno Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo. »Tega ne dokazuje le veliko število naročil, marveč tudi prve analize odzivov kupcev in medijev. Dizajn nove Merive in njena inovativna zasnova sta vsekakor skladna z okusom kupcev.«

Načrti velevajo prodajo 50.000 Meriv v letu 2010 v Evropi. V prvem polnem letu 2011, pa Opel pričakuje prodajo do 130.000 novega malega enoprostorca. V Sloveniji je na začetek ponudbe postavljena različica, za katero je potrebno odšteti 13.990 evrov.

Meriva prepriča z elegantnim dizajnom in izjemno stopnjo uporabnosti. Ob vsem je prvi avtomobil v globalnem merilu, ki je prejel priznanje specialistov in terapevtov za hrbtenico 'Aktion Gesunder Rücken e.V.’, za celostno ergonomično zasnovo. Ta združuje posebno zasnovo vrat FlexDoors, ergonomična prednja sedeža, sistem prilagodljivih zadnjih sedežev FlexSpace in vgrajene nosilce kolesa FlexFix. Vse te rešitve so namreč posebej prijazne do hrbta, saj odločno zmanjšujejo obremenitve hrbtenice.

Vsi Merivini motorji so skladni s predpisi za sestavo izpušnih plinov Evro 5. Tri bencinski in dva dizelska motorja dosegajo moči od 55 kW (75 KM) do 103 kW (140 KM). Ponudbo bodo proti koncu letošnjega leta razširili trije novi dizelski motorji.

 

PR General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana