Novi ford C-max za 100 % presegel prodajo predhodnika

Sreda, 04 Januar 2012
Fordova nova modela C-max in Grand C-max sta pri evropskih kupcih naletela na izjemen sprejem, saj se je prodaja v primerjavi s predhodnim modelom povečala za več kot 100 odstotkov, veliko kupcev pa je izbralo tudi nove tehnološke funkcije. Od začetka prodaje novega C-maxa in Grand C-maxa konec leta 2010 je bilo po Evropi prodanih več kot 135.000 vozil.



Do vključno novembra je Ford v Evropi prodal 118.800 C-maxov, kar pomeni več kot podvojitev prodaje modela C-max od 2010. S takšnim znatnim povečanjem prodaje se je tržni delež modela v Evropi v letu 2011 povečal na 12,7 odstotka (leta 2010 je znašal 6,7 odstotka), C-max pa je prevzel vodstvo v svojem razredu v Italiji, Turčiji in na Irskem. V Sloveniji je bilo skupno prodanih 442 C-max /Grand C-maxov, kar pomeni 6,82 odstotka v segmentu za leto 2011.

Ford C-max dokazuje, da se stranke celo na izjemno konkurenčnem trgu in v neugodnih gospodarskih razmerah odzivajo na odlične nove izdelke,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Edini način za podvojitev prodaje in tržnega deleža v enem letu je prevzem novih strank od konkurence in prav to uspeva C-maxu.

Nove funkcije so pritegnile stranke
Grand C-max, ki je povečana različica modela C-max, je bil v hipu prava uspešnica povsod v Evropi in je v skupni prodaji C-maxa udeležen z eno tretjino prodanih vozil. Ta model ima dvojna zadnja drsna vrata, možnost namestitve sedmih sedežev in inovativno zasnovo prehoda med sedeži, pri kateri se srednji sedež v drugi vrsti zloži pod zunanji sedež, da omogoči prehod do sedežev v tretji vrsti. Več kot 60 odstotkov kupcev tega modela je k Fordu prestopilo od drugih znamk.

Uporabniki zelo cenijo tudi pametne funkcije za pomoč vozniku, ki jih nudi C-max. Tako je na primer 35 odstotkov kupcev izbralo Fordovo funkcijo za aktivno pomoč pri parkiranju, ki olajša bočno parkiranje, ta odstotek pa za kar trikrat presega pričakovano povpraševanje.

Nedavno je Ford uvedel nove različice modelov C-max in Grand C-max, ki so zaradi zmanjšanih izpustov CO2 opremljene z oznako Ford ECOnetic Technology. V letu 2012 bo kupcem na voljo tudi C-max, ki ga bo poganjal zmogljivi in hkrati zelo varčen 1,0-litrski bencinski motor Ford EcoBoost.