Novi ford mondeo bo zgled varčnosti

Četrtek, 06 September 2012

Fordov mondeo nove generacije bo na voljo tudi z nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost in bo tako največji Fordov model s tako majhnim motorjem. Novi ford mondeo, z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, je del Fordove velike predstavitve novih evropskih izdelkov na dogodku “Go Further” v Amsterdamu.


Mondeo naslednje generacije, ki bo postavil povsem nova merila, bo z močjo in prefinjenostjo znatno večjega motorja dosegel najmanjšo porabo v svojem razredu in najmanjše izpuste CO2, ki ne bodo presegali 130 g/km. Fordov 1,0-litrski EcoBoost, “Mednarodni motor leta 2012”, v ohišju, ki ni večje od lista papirja formata A4, s samo 1450 vrtljaji v minuti razvije moč 125 KM in 170 Nm navora (v overboost načinu do 200 Nm).

Dovršeni motor deluje z naprednimi tehnologijami, vključno z dvojnim neodvisnim variabilnim krmiljenjem odmične gredi (Ti-VCT), kompaktnim turbopolnilnikom z majhno vztrajnostjo, ki deluje z 248.000 vrtljaji, direktnim vbrizgavanjem goriva, glavo valja iz aluminija z integriranim izpušnim zbiralnikom, premazi batov za manjše trenje, batnimi obročki z manjšo napetostjo, tesnili ročice z manjšim trenjem in zasnovo krmilnega jermena v olju.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper