Novi ford ranger je ‘Mednarodni pick-up leta 2013’

Petek, 09 November 2012

Novi ford ranger, ki je že naprodaj na vseh glavnih trgih v Evropi, je prejel priznanje “Mednarodni pick-up leta 2013”. Vsi člani žirije so ga uvrstili na prvo mesto med konkurenti. Posebej so pohvalili njegovo zmogljivost na cesti in terenu, bogato ponudbo motorjev, veliko nosilnost in zmogljivost za vleko ter izjemno varnost.


Novi ford ranger anger je priznanje “Mednarodni pick-up leta 2013” osvojil po temeljitem testiranju na poligonu Millbrook v pokrajini Bedfordshire v Veliki Britaniji, pri katerem je dosegel 47 točk – več kot znaša seštevek točk modelov Isuzu D-Max in Volkswagen Amarok, ki sta se uvrstila na drugo in tretje mesto. Na salonu Fleet Transport EXPO 12 v Dublinu je priznanje Fordu predal predsednik žirije Pieter Wieman.    

Ford ranger je izjemno vsestransko vozilo, ki udobje in stabilnost na asfaltu odlično združuje s terensko zmogljivostjo,” je povedal Jarlath Sweeney, irski sodnik v žiriji strokovnih novinarjev za gospodarska vozila, ki podeljuje tudi priznanje “Mednarodni dostavnik leta”.

Novi ranger je na voljo v treh vsestranskih karoserijskih različicah – z dvojno, običajno in super kabino –  ki so med najprostornejšimi v tem razredu. Kupci lahko izbirajo med dvema zmogljivima in varčnima dizelskima motorjema Duratorq TDCi in pogonom 4x2 ali 4x4. Obenem je to prvi pick-up, ki je prejel pet zvezdic ustanove Euro NCAP.

Paul Randle, direktor linije modelov globalnih gospodarskih vozil pri Fordu Evropa je komentiral:  “Ta prestižna nagrada dokazuje, da so naše globalne ekipe odlično opravile svoje delo in da nas čaka še veliko zanimivih presenečenj s prihodom novega transita in transita connect v letu 2013.”

Ford je letos s povsem novim transitom custom že osvojil priznanje “Najboljši dostavnik leta 2013”, 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost pa je prejel naziv “Mednarodni motor leta 2012”.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper