Opel adam bo s FlexFix poskrbel za kolesarje

Sreda, 29 Avgust 2012

Ob svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Parizu bo Oplov novi modni mali avtomobil Adam razkril svoje adute za preprostejšo urbano mobilnost. Ena izmed njih je popolnoma integriran nosilec koles FlexFix, ki je ekskluzivno Oplova rešitev in je na voljo za doplačilo. Nosilec omogoča enostavno prevažanje koles in s tem razbremenitev potnikov po parkiranju vozila v mestu.


Opel adam je s sistemom FlexFix prijazen do ljubiteljev kolesarjenja

Nosilec koles FlexFix je tudi pri oplu adamu integriran v zadnji odbijač in je tako vedno na voljo. Ročno nastavljiv je posebej preprost za uporabo, brez slehernega orodja in pripomočkov. Ko ni v uporabi je skorajda neopazno potisnjen v zadnji odbijač. Nosilec opla adama, s ključavnico, je mogoče obremeniti s 30 kilogrami, kar omogoča tudi prevoz e-koles. Poseben adapter omogoča namestitev dodatnega kolesa, oziroma dodatno obremenitev 20 kilogramov. Z njim postane FlexFix še bolj prilagodljiva rešitev.

Zahvaljujoč nizki nakladalni višini je mogoče kolo preprosto vpeti na trden in do uporabnika prijazen nosilec FlexFix, na zadnjem delu vozila. Varno vpetje kolesa pred vožnjo je tako ergonomično in prijazno do hrbta, povsem drugačno od strešnih nosilcev koles, pri katerih je potrebno kolesa dvigniti na streho, nad glavo. Tudi ko je na njemu kolo, oziroma dve kolesi, je možen odklon nosilca, tako da se vrata prtljažnika Oplovega adama odprejo brez težav in je omogočen preprost dostop v prtljažnik.

S sistemom FlexFix se lahko vsi, ki jih navdušuje vožnja s kolesom, odpeljejo kadarkoli kamorkoli, ne le v urbanih okoljih. Še posebej na podeželje ob koncu tedna. Oplov nosilec koles FlexFix je že na voljo pri številnih Oplovih avtomobilih. Ob tem Opel ostaja edini izdelovalec avtomobilov, ki ima v ponudbi ta popolnoma integrirani sistem.


Sistem FlexFix v primeru opla adama omogoča enostavno natovarjanje in transport, brez dvigovanja na streho.

Prodaja opla adama bo stekla ob njegovi svetovni premieri v Parizu (na nekaterih trgih), v prodajne salone pa bo avtomobil zapeljal v začetku leta 2013.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper