Opel ampera je internetni avto leta 2011

Petek, 16 Marec 2012

Ob tem, ko so stekle dobave prvim kupcem in je ampera postala tudi Evropski avtomobil leta 2012, je Opel zanjo prejel še dve priznanji izbora Internet Auto Award 2011, katerega pokrovitelj je spletni portal AutoScout24. Ampera je zmagala v dveh kategorijah izbora, kot najbolj priljubljen novi avtomobil v Evropi in v kategoriji električnih vozil.


Oplov direktor zadolžen za e-mobilnost, Enno Fuchs, je prejel dva kipca CAROLINA na podelitvi, ki je potekala v času avtomobilskega salona v Ženevi, in ob tem izjavil: »Z revolucionarno ampero je Opel prevzel vodstvo na področju e-mobilnosti. Zelo smo ponosni, da je ampera dosegla ti dve priznanji po izboru širše javnosti.« To je tretje zaporedno leto, v katerem je Opel prejel nagrado v največjem internetnem avtomobilskem izboru. Letos je AutoScout 24 podeljeval internetna avtomobilska priznanja že desetič.

V različnih kategorijah in posebnih segmentih, v katerih so razglašeni posamezni zmagovalci, se je za nagrade potegovalo 351 avtomobilov. V izboru je sodelovalo več kot 160.000 uporabnikov interneta po vsej Evropi. Amperina zmaga je sledila insigniini, iz leta 2009, ko je bil ta Oplov avtomobil razglašen za najbolj priljubljen novi avtomobil v Evropi.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper