Opel ampera se kljub elektriki ne boji zime

Četrtek, 06 December 2012

Prve nočne zmrzali so za nami, celo sneg je že pobelil naše kraje. Napočil je zadnji trenutek, da vozniki pripravijo avtomobile na zimske vozne razmere. Čeprav utegne biti zima že za običajna vozila najtežji letni čas, so nekateri še posebej skeptični pri električnih vozilih, ki so na temperaturne spremembe bolj občutljivi, ni strahu. Opel ampera je, kot vsi avtomobili Rüsselsheimskega izdelovalca, popolnoma preizkušena za delovanje v zimskih okoliščinah.


Opel ampera ima hlajene in ogrevene baterije ter električni grelnik potniškega prostora

Električni avtomobili so pozimi izpostavljeni izjemno zahtevnim preizkusom. Nihanja v temperaturi namreč lahko v veliki meri vplivajo na zmogljivosti akumulatorjev. Zato so akumulatorji opel ampere temperaturno nadzorovani z naprednim tekočinsko hladilnim sistemom, ki nenehno nadzira in ohranja optimalno temperaturo za največjo stopnjo učinkovitosti in trajnosti delovanja. Hladilna tekočina teče skozi številne prekate hladilnega sistema akumulatorskega sklopa.

Pri nizkih temperaturah je najvišja raven učinkovitosti zagotovljena s sistemom segrevanja akumulatorskega sklopa v času polnjenja. Vse skupaj ima veliko prednost tudi pri zagotavljanju visoke ravni udobja, saj je serijsko vgrajen električen sistem ogrevanja notranjosti, za zagotavljanje pravšnjega, prijetnega počutje v vseh razmerah. Tako sta voznik in vozilo popolnoma neodvisna od vremena, brez slehernih omejitev.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper