Opel astra GTC – novi pogledi na okolico

Sobota, 22 Oktober 2011
Opel v novi astri GTC ponovno ponuja panoramsko vetrobransko steklo, kakršno je predstavil že leta 2006 v prvi generaciji astre GTC. Zanjo se je doslej odločilo približno 18.000 kupcev astre GTC po vsej Evropi. Za tovrstno zasteklitev strehe pa so Oplovi inženirji registrirali 11 patentov. Veliko vetrobransko steklo se razteza v streho do sredine avtomobila in zagotavlja vozniku ter potnikom izjemno preglednost z občutkom prostornosti in enkratne izkušnje v vožnji.



V nasprotju z drugimi zasteklitvami streh, nima prečnih pregrad, ki bi omejevale vidljivost. Prav to zagotavlja vozniku, sopotniku spredaj in potnikom zadaj, užitek v izkušnji primerljivi z zaznavanjem okolice pilota pod lahko kupolo vojaškega letala. Ob novi astri GTC je panoramsko vetrobransko steklo na voljo tudi pri novi zafiri tourer. »Naši kreativni oblikovalci in inženirji nenehno razvijajo inovativne rešitve zasteklitve, prilagojene različnim avtomobilskim razredom. Gre za uveljavljeno Oplovo tradicijo, po kateri so tovrstne rešitve na voljo kot izhodiščne možnosti po atraktivnih cenah,« pravi Alain Visser, podpredsednik Opla, zadolžen za marketing.

Izjemna preglednost in ostale domiselne rešitve

Z zunanje strani se zdi črna kovinska streha neprekinjeno nadaljevanje panoramskega vetrobranskega stekla. Sprednja in sredinska stebrička sta črne barve, s čemer je poudarjena homogenost strehe. Ob močnem soncu je mogoče na notranji strani raztegniti poseben senčnik, ki zagotavlja prijetno vzdušje. Senčnik je mogoče poljubno premikati in preprosto vpenjati v različnih položajih. Zaščito pred soncem dopolnjuje integrirani senčnik, ki ga je mogoče zložiti za zadnjim delom strehe.

Obogatena ponudba motorjev

Od začetka naročanja v juniju je bila astra GTC na voljo s petimi motorji z ročnim menjalnikom. Ponudbo dizelskih možnosti bosta razširili dve izvedenki 1,7-litrskega motorja CDTI s skupnim vodom za gorivo in 81 kW (110 KM) oziroma 96 kW (130 KM). Januarja 2012 bo ponudbo obogatil šeststopenjski samodejni menjalnik, ki si ga bo mogoče omisliti z 1,4 litrskim bencinskim motorjem, s turbinskim polnilnikom in turbodizelskim motorjem 2,0 CDTI. Prihodnje leto bo ponudbo aster GTC dopolnila tudi visoko zmogljivostna različica OPC.