Opel bo kmalu uvedel novega mestnega terenca Crossland X

Sreda, 09 November 2016

Opel bo že v začetku leta 2017 majhnemu križancu Mokka X dodal večjega brata, za katerega so izbrali ime Crosland X. Novi mestni terenec (drugače jim pravimo križanci ali crossoverji) predstavlja naslednji korak v skladu s trendom povečanega povpraševanja po tovrstnih vozilih.

Uporabniki si želijo, da bi avtomobili segmenta B odražali več čustev,” pravi vodja trženja pri Oplu Tina Müller. “Z modelom Crossland X izpolnjujemo ta pričakovanja, novinec pa bo prepričal z osupljivim oblikovanjem in prednostmi športnega terenca za urbani življenjski slog – z okretnostjo za mestne vožnje in samozavestjo za dolga potovanja. To je avto za vse, ki želijo tudi v mesto prinesti ščepec podeželskega življenja, ki na svojem balkonu ali terasi gojijo paradižnike in zelišča, obenem pa želijo dovolj prostora za otroke in dobrote, kupljene na svoji najljubši eko-tržnici.

Od leta 2010 se je prodaja športnih (SUV) in mestnih (CUV) terencev povečala za petkrat. Opel crossland X bo poskrbel za dodaten zagon v tem segmentu trga in nadaljnjo rast deleža vozil znamke Opel. Z novim modelom bo Opel začel ofenzivo v razredu križancev, svoji paleti modelov pa bo dodal novo kategorijo.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper