Opel combo poskrbi, da se živalim dobro godi

Ponedeljek, 07 Januar 2013

Živalski vrt v Ljubljani v novo leto vstopa z novo pridobitvijo, vendar tokrat ne gre za kakšno novo zanimivo žival, ampak za novi dostavnik Opel Combo, ki jim ga je Opel Slovenija namenil kot pomoč živalskemu vrtu za prevoz hrane za živali in za prevoze manjših živali.


Novi opel combo bo Živalskemu vrtu Ljubljana pomagal pri dostavljanju hrane in prevozu manjših živali

Ljubljana. Ravno v pravem času za novoletno darilo je Opel Slovenija razveselila Živalski vrt Ljubljana z novim opel combom, ki jim bo v pomoč pri vsakodnevnih prevozih hrane za živali in pri ostalih opravkih. Direktorica Živalskega vrta mag. Zdenka Ban Fischinger je ob tem zadovoljno izjavila: »Opel comba, ki smo ga prejeli od Opel Slovenije, smo se vsi zaposleni zelo razveselili, saj bo naše vsakodnevno delo z njegovo pomočjo veliko lažje. Ko sem prvič videla comba, se mi je takoj zdel ravno prav velik za prevoz vsega, kar potrebujemo in ravno prav majhen za okretno vožnjo in parkiranje

Direktor Opla za slovenski trg Borut Gazvoda je ob tem še povedal: »V veliko čast nam je, da lahko po svojih močeh prispevamo k izboljšanju pogojev dela v ljubljanskem živalskem vrtu. Njegova ekipa na čelu z gospo Ban Fischinger se namreč zadnja leta iskreno trudi, da bi ga dvignila na strokovno še višji nivo in ga naredila še bolj prijaznega obiskovalcem, z omejenimi sredstvi, ki jih imajo na voljo. V zadovoljstvo nam je, če jim pri tem lahko priskočimo na pomoč

Živalski vrt Ljubljana
Živalski vrt Ljubljana je bil ustanovljen leta 1949, leta 1951 pa se je preselil na današnje območje - jugozahodni del Rožnika, kjer zavzema 19,6 ha površine in ima 6,5 km sprehajalnih poti. Njegovo poslanstvo ima več vlog: naravovarstveno, izobraževalno, znanstveno-raziskovalno ter nenazadnje tudi turistično, kulturno in rekreacijsko. Živalski vrt od leta 2003 vodi mag. Zdenka Ban Fischinger in trenutno zaposluje 32 ljudi. Je edini živalski vrt v Sloveniji in letno ga obišče preko 250.000 obiskovalcev.

Opel combo
Opel combo je zasnovan tako za prevoz tovora kot potnikov, saj je na voljo v obeh različicah. Njegova odlika je največja nosilnost (kar do 1 tone) in prostornost (4,6 m3) v razredu, ne gre pa tudi pozabiti na nizke stroške vzdrževanja in servisne intervale vsakih 35.000 km.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper