Opel Insignia na samem vrhu v Evropi

Petek, 08 Maj 2009

Evropski avto leta 2009 je prva izbira Evropskega kupca: Po uspešnem lansiranju Insignie na tržišča, je Opel v Evropi postal vodilna blagovna znamka v srednjem razredu.  V prvem kvartalu prodaje Insignie, je Opel presenetil in prehitel vso konkurenco v svojem razredu.  Zaradi velikega povpraševanja po novem Oplovem modelu, se bo v mesecu maju uvedlo tri dodatne delovne izmene. Število prejetih naročil je že preseglo število 100,000.
 
„Insignia kaže na zelo dober doseg kupcev, saj vzbudi zanimanje pri vseh vrstah kupcev, tudi tistih, ki se sicer navdušujejo nad klasičnimi, premium blagovnimi znamkami”, je povedal Alain Visser, podpredsednik Opla za General Motors Europe. “Insignia simbolizira naše zmogljivosti in sposobnosti – je dokaz kaj vse zmore Opel”.
 
V Nemčiji je Opel naredil velik korak naprej v razredu vozil srednje velikosti: prodaja se je v prvem kvartalu povečala za kar 82% v primerjavi z enakim obdobjem lani. Pri Insignii je najbolj opazna njena napredna tehnologija. „Opel lahko z Insignio doseže višje prodajne rezultate kot pa je to lahko s predhodnimi modeli. To je izrednega pomena za prihodnost Opla” še dodaja Visser.

Približno 56% kupcev je izbralo najnovejšo generacijo sistema prilagodljivih žarometov AFL - Adaptive Forward Lighting (AFL+), ki ima na voljo devet različnih nastavitev svetlobnega snopa. Kar 80% naročil vključuje DVD navigacijski sistem z barvnim zaslonom,  35% kupcev pa se je odločilo za sistem FlexRide. Približno dve tretini kupcev Insignie se želi voziti z največjo dimenzijo  pnevmatike: 40% jih je izbralo 18-palčne pnvematike in vsaki tretji kupec 17-palčne pnvematike. Vsak drugi kupec izbere “Aktion gesunder Rücken” – ortopedsko certificirane sedeže. Daleč najbolj priljubljen motor pa je 2.0 dizelski motor s 160 konjskimi močmi, ki ga naroči vsak tretji kupec. Kar polovico kupcev Insignie se odloči za dizelski motor.   

Insignia Sports Tourer, karavanska različica ki je že na voljo v prodajnih salonih po Evropi, pa trenutno  še povečuje pozitivni momentum v družini Insignie. Najnoveši član, Insignia ecoFLEX, ki na Evropska tržišča pride to poletje, pa nudi dinamične vozne zmogljivosti z nizkimi CO2 emisijami -136g/km in porabo goriva 5,2 litra na 100km.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana

.