Opel insignia ponovno najbolj priljubljena v svojem razredu

Četrtek, 07 Avgust 2014

Glede na zadnje statistične podatke o registriranih vozilih v Sloveniji, je opel insignia zadnja dva meseca najljubša izbira v poslovnem razredu. V juliju je dosegla 27,32-odstotni tržni delež v razredu. Prenovljena insignia je bila predstavljena konec oktobra lani, letos pa je našla že skoraj 300 novih lastnikov.

Glede na lansko enako obdobje tržni delež insignie zrasel za 50 odstotkov, v juliju je v razredu dosegel kar 27 odstotkov. Največ kupcev se odloča za insignio z motorjem 2.0 CDTI ECOTEC® Start/Stop z največjo močjo 120 kW/163 KM in opremo Cosmo. Na cesti je približno vsaka peta Insignia v črni barvi, kateri po številu sledita bela in srebrna. Kar dve tretjini insignij je v karavanski karoserijski različici.

Po najvišjem tržnem deležu med osebnimi vozili v preteklem mesecu (9,1 odstotka), je Opel tudi v juliju z 8,95 odstotki dosegel drugi najboljši rezultat od junija 2012. Rast tržnega deleža, ki zdaj vključno z julijem dosega 7,45 odstotka, tako Slovenijo uvršča med najuspešnejše trge za Opel v Evropi.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič