Opel je napovedal 7 novih modelov v letu 2017!

Ponedeljek, 07 November 2016

V prihodnjem letu namerava Opel izvesti modelno ofenzivo, ki so jo poimenovali ‘7 v 17’ – torej predstaviti 17 novih modelov v letu 2017. Še nikoli v svoji 117-letni zgodovini ni imel Opel toliko novih modelov v enem samem koledarskem letu! A to še ni vse – do leta 2020 bodo uvedli kar 29 novih modelov in s tem povsem prenovili ponudbo znamke.

S temi sedmimi novimi modeli v letu 2017 bo Opel v naslednjih 12 mesecih postal povsem nova znamka,” pravi Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Z Ampero-e postaja električna mobilnost primerna za vsakodnevne vožnje. Naslednjo generacijo Insignie odlikujejo nova eleganca, lahkotnost in športne poteze. Z novima mestnima terencema v segmentih B in C širimo svojo ponudbo v odločilnem območju, ki bo poskrbelo za dodaten zagon naše rasti.

Ofenziva modelov ‘7 v 17’ v sedmih korakih

  1. Na Avtomobilskem salonu v Parizu predstavljen električni enoprostorec Ampera-e bo spomladi 2017 poskrbel za nov korak v električni mobilnosti, saj bo (po NEDC ciklusu) omogočal doseg preko 500 km.
  2. Nova opel insignia grand sport bo nova največja Oplova kombilimuzina, ki naj bi navdušila s športno vodljivostjo in v tem razredu vodilnim štirikolesnim pogonom.
  3. Karavanska izvedba Opel Insignia Sports Tourer bo povzela oblikovalski jezik vizionarske študije Opel Monza Concept iz leta 2013. Pridobitev bo več prostora v notranjosti, še posebej na zadnjih sedežih in v prtljažniku.
  4. Pustolovsko naravnana insignia country tourer bo modelu Sports Tourer dodala štirikolesni pogon in terenski videz.
  5. Naslednje leto tudi prostorni opel vivaro prinaša povsem novo raven fleksibilnost in udobja za potnike.
  6. Že v začetku leta 2017 se bo prodajni uspešnici v segmentu B – Mokki X – pridružil nov model »mestnega terenca« oziroma križanca Opel Crossland X.
  7. Opel bo dopolnil svojo ponudbo v kompaktnem razredu s poudarjeno športnim modelom mestnega terenca, ki se bo v C-segmentu pridružil Astri in Zafiri.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper