Opel je zagnal proizvodnjo SUV-ja Crosslanda X, ki je prvi plod sodelovanja s PSA

Sreda, 10 Maj 2017

Opel je pretekli teden s krajšo slovesnostjo v svojem obratu v španski Zaragozi uradno začel proizvajati novega športnega terenca Crosslanda X. Dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik upravnega odbora skupine Opel, je s proizvodne linije zapeljal prvega belo-črnega crosslanda X. Na naših cestah pa lahko prva vozila pričakujemo že junija.

Opel crossland X praktičnost in prostorno notranjost združuje s privlačnim videzom športnega terenca ter širokim naborom pripomočkov za varnejše in udobnejše vsakodnevne vožnje. Ta model predstavlja naslednji pomemben korak največje ofenzive izdelkov v zgodovini podjetja Opel/Vauxhall. Crossland X je tudi prvi viden rezultat sodelovanja s PSA, ki se je začelo leta 2012. Drugi model, ki so ga razvili skupaj, je novi Grandland X, leta 2019 pa si lahko na PSA-jevi arhitekturi obetamo novo corso. Od leta 2016 do konca 2020 bo Opel uvedel 29 novih modelov, od tega kar sedem leta 2017.

Danes je izjemen dan za Opel in tovarno v Zaragozi. Crossland X je pomemben del naše ofenzive modelov, saj na cvetoč trg SUV-jev in CUV-jev pošiljamo še en vznemirljiv avtomobil, ki bo utrdil našo strategijo rasti,” pravi dr. Neumann. “Prepričan sem, da bo crossland X zelo uspešen. Ima prave gene, s katerimi bo šel po stopinjah naše mokke X, ki je začela resnično uspešno zgodbo v segmentu manjših kompaktnih športnih terencev.

Tovarna v Zaragozi, kjer se proizvajajo modeli Corsa, Mokka X in Crossland X je največji Oplov proizvodni obrat v Evropi. V treh desetletjih so tam izdelali že več kot 12 milijonov avtomobilov, Opel pa je tudi največji zasebni delodajalec v avtonomni pokrajini Aragoniji.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper