Opel meriva zopet prva v poročilu J.D. Power

Petek, 30 Maj 2014

Zavihteti se na prvo mesto ni lahko, zadržati ga, je še težje. Opel meriva je zadržala naslov šampiona med kompaktnimi enoprostorci, v poročilu zadovoljstva kupcev J.D. Power. Ponovno je namreč zbrala največ točk v segmentu, ki mu pripada.

V letošnji nemški študiji zadovoljstva lastnikov avtomobilov J.D. Power VOSS 2014 (Vehicle Owner Satisfaction Study) je Meriva dosegla 80,4-odstotno odobravanje, s čimer se je postavila daleč pred tekmeci kot sta Nissan Note in Citroënom C3 Picasso. Poleg merive riše nasmeh na obrazih lastnikov tudi insignia, ki je na šestem mestu med izjemnimi avtomobili srednjega razreda, s posebej visokim indeksom (81,7 odstotka) zadovoljstva uporabnikov.


»Poročilo J.D. Power VOSS je pomemben pokazatelj zadovoljstva uporabnikov,« pravi Thomas Simon, podpredsednik Opla zadolžen za kakovost. »Lastniki, kupci naših avtomobilov, so posebej kritični, če opazijo najmanjše nepravilnosti, oziroma nezanesljivosti, pri delovanju avtomobila. Zato je Opel izjemno ponosen na visoke ocene merive in insignie. Dosežka sta dodatna spodbuda za nas, da nadaljujemo z naložbami v kakovost in odličnost naših izdelkov.«

V letošnjem poročilu 2014 J.D. Power Report so zbrani podatki na osnovi spletnega anketiranja o izkušnjah z avtomobili več kot 18.000 lastnikov. V raziskavo so bili vključeni vozniki, z več kot dvoletnim lastništvom avtomobila. Ocena za določen avtomobil je bila pripravljena le, če se je zbralo več kot 50 pravilno izpolnjenih anket zanj. Vprašanja pokrivajo štiri področja: kakovost/zanesljivost, atraktivnost, raven storitev in stroške vzdrževanja.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper