Opel mokka osvojila 100 Slovencev

Torek, 27 November 2012

V skladu z velikim povpraševanjem po celi Evropi, je tudi v Sloveniji opel mokka prodajo pričela zelo uspešno. Od uradnega začetka prodaje, 25. oktobra letos, do danes, je namreč prepričala že 100 kupcev. Več kot polovica kupcev je izbralo 1,6-litrski bencinski motor, kar 66 odstotkov pa srednjo stopnjo opremljenosti Enjoy.



»Sto sklenjenih prodajnih pogodb za nakup opel mokke v slabem mesecu od uradnega začetka prodaje v Sloveniji je odličen rezultat, ki kaže, da so bila naša visoka pričakovanja glede tega modela upravičena,« pravi Borut Gazvoda, direktor znamke Opel za Slovenijo in ob tem doda: »Dober odziv na mokko v celi Evropi potrjuje, da je Oplova strategija prodora v segmente, kjer še ni bila prisotna, prava. Z veseljem pričakujem leto 2013, ko bosta na trg pripljela še modni mestni avtomobil Adam in kabriolet Cascada."

Prav tako so se uresničile Oplove napovedi ob lansiranju konec oktobra, da bo pričakovani »bestseller« Opel Mokka s 1,6-litrskim motorjem z močjo 85 kW/115 KM,  Start/Stop tehnologijo, 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, prednjim pogonom ter opremo Enjoy z dodanim Enjoy paketom. Za takšno Mokko se je namreč odločila več kot polovica kupcev, več kot 30 odstotkov pa je celo poseglo po najbolj opremljeni različici Cosmo.


Po sporolčilu za javnost povzel: Aleksander Praper