Opel mokka ubranila zmago na Auto Bildovem izboru

Četrtek, 17 April 2014

Sub-kompaktni SUV Opel Mokka je ponovno postal številka ena izbora bralcev Auto Bild Allrad in tako zadržal naziv »Avtomobil leta s pogonom na vsa kolesa« v kategoriji »Terenec in SUV pod 25.000 evrov«.

Mokka je prepričala 18,7 odstotka bralcev in prehitela škodo yeti (14,6 %) ter nissana qashqaia (12,4 %). Na podelitvi, ki je potekala v Depot 1899, v Frankfurtu, je Jürgen Keller, Oplov izvršni direktor za prodajo, trženje in poprodajo za Nemčijo, nagrado prevzel iz rok odgovornega urednika revije Bernharda Weinbacherja.

»Zelo smo ponosni, da je Mokka ubranila naslov Avtomobil leta s pogonom na vsa kolesa,« je dejal Jürgen Keller. »Izbor bralcev je za nas vedno zelo pomemben. Bralci revije Auto Bild Allrad so namreč izjemni poznavalci, z velikim znanjem na področju terenskih vozil in SUV, zaradi česa njihovo mnenje toliko bolj cenimo

Med zmagovalne avtomobile avtomobilskega izdelovalca iz Rüsselsheima se je uvrstila tudi Insignia Country Tourer. Kot novinka se je uspešno uveljavila v kategoriji vozil "4x4 Crossover" med tekmeci z dolgo tradicijo, kot sta Volvo XC 70 in VW Passat Alltrack, ki ju je pustila za seboj in se zavihtela na tretje mesto, za Audijema A6 in A4.

Opel mokka je v 18 mesecih od prihoda na trg zbrala že več kot 200.000 naročil, s čemer je postala Oplova prodajna uspešnica.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper