Opel na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

Sobota, 29 Avgust 2009

Oplovo razstavišče v Frankfurtu, bo v znamenju nove astre in ampere. Kombilimuzinska astra, ki bo predstavljena kot prva, bo ponujala paleto osmih motorjev, z močmi od  95 do 180 KM.

Leta 2010 bodo v ponudbo novih aster uvedli še motor ecoFLEX, pri katerem obljubljajo povprečno porabo 4,2 litra in emisije 109 gramov CO2 na kilometer. Nova astra ob povečanih dimenzijah prinaša bolj prostorno notranjost, hkrati pa so številne izboljšave pripomogle k zmanjšanju porabe goriva in boljšim zmogljivostim.

Zelo veliko pričakovanje vzbuja opel ampera, štirisedežno električno vozilo s podaljšanim dosegom, ki uporablja elektriko kot svoj primarni izvor energije in bencin kot sekundarni izvor - za proizvajanje električne energije. Za vožnje do 60 km jo poganja le elektrika. Pri daljših vožnjah pa ampero poganja elektrika, ki jo generira manjši motor z notranjim zgorevanjem in tako podaljša Amperin doseg na več kot 500 km. Baterijo ampere bo možno napolniti prek standardne 230-voltne vtičnice, začetek proizvodnje pa se obeta konec leta 2011