Opel nadaljuje pozitivni trend na evropskem trgu

Sreda, 16 Julij 2014

Opel nadaljuje z izboljševanjem prodajnih rezultatov na evropskem trgu. Junija je povečal število prvih registracij novih avtomobilov, v primerjavi z junijem lani, za šest odstotkov. S 104.000 prvič registriranimi novimi vozili v juniju je povečal tržni delež za 0,4 odstotka, na 6,4 odstotka. V prvi polovici leta 2014 je zabeležena štiriodstotna rast.

Opel je tako prodal več avtomobilov v prvi polovici letošnjega leta, kot v enakem obdobju lani. Od januarja do junija je znamka povečala prodajo za štiri odstotke. S 564.000 prodanih avtomobilov je tržni delež ob tem povečala na 5,9 odstotka. Oplova rast je tako bila za eno odstotno točko večja, kot rast celotnega trga.

»Prodajni rezultati v prvi polovici leta potrjujejo, da smo na pravi poti. Še posebej, ker so naši novi modeli nesporne prodajne uspešnice. Novi vivaro, tako kot nova corsa, ki bo pripeljala na trg še letos, nam bosta zagotovila še večji pospešek,« pravi član upravnega odbora Opla, odgovoren za prodajo Peter Christian Küspert.

Opel je junija in v prvih šestih mesecih letos povečal tržni delež na enajstih evropskih trgih. Z 9,1-odstotnim tržnim deležem v mesecu juniju, ki predstavlja najboljši rezultat zadnjih dveh let, je Opel tudi v Sloveniji zelo uspešno zaključil prvo polovico leta. Rast tržnega deleža, ki zdaj dosega 7,2 odstotka, uvršča Slovenijo med najuspešnejše trge za Opel v Evropi.

»Zelo nas veseli, da smo rastli tako v prodaji vozil podjetjem, kot tudi fizičnim osebam. Z 9,5-odstotnim tržnim deležem v prodaji fizičnim osebam je bil Opel tako tretja najbolj popularna izbira vozila v slovenskih gospodinjstvih v prvi polovici leta 2014« pravi Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji in dodaja: »To je še posebej spodbudno, saj transparentnost rezultatov v Sloveniji zamegljuje velik delež vozil, ki so registrirana zgolj za potrebe statistike in niso prodana slovenskemu kupcu. Razlogov za uspešno prvo polovico leta je več, med njimi pa je vsekakor treba izpostaviti odličen sprejem, ki sta ga na trgu doživeli prenovljeni insignia in meriva, saj se jima je tržni delež v njunih segmentih povečal za kar 50 oziroma 42 odstotkov. Odlično se prodaja tudi corsa, pri mokki pa dobavljivost vozil še vedno ne sledi povpraševanju.«

Ob tem je Opel v Sloveniji vodilni proizvajalec na področju tovarniško predelanih vozil na avtoplin (LPG), saj dosega kar 80% tržni delež. Cenovno in okoljsko odlična alternativa, ki jo predstavlja avtoplin, je na voljo pri večini Oplovih modelov, v letošnjem letu pa je že dosegla napovedanih 5 odstotkov Oplove prodaje ter ohranja trend rasti.

Pri Oplu so izboljšali tudi poprodajno ponudbo, saj so ob koncu prvega polletja 2-letni tovarniški garanciji dodali še dodatni dve leti jamstva in tako potrdili prepričanost v kakovost svojih vozil.

Pri Oplu optimistično gledajo tudi v drugo polovico leta in leta pred njimi. S 27 novimi ali prenovljenimi modeli in 17 novimi motorji, ki jih bodo lansirali med leti 2014 in 2018, je produktna ofenziva šele na začetku.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper