Opel nadaljuje z rastjo prodaje

Četrtek, 14 April 2011
Opel nadaljuje z rastjo prodaje vozil na avtomobilskem trgu, saj je njegov evropski tržni delež v marcu ponovno zrasel in dosegel 6,9 odstotka (marec 2010: 6,7 odstotka), kar pomeni že peti zaporedni mesec rasti. Marčevska prodaja Opla je v primerjavi z enakim mesecem lani zrasla v kar 22 od 27 evropskih držav, vključujoč tudi velike trge kot so Nemčija, Velika Britanija, Italija, Španija, Rusija in Turčija.



Prodajni trend se je proti koncu lanskega leta obrnil in glede na prodajne rezultate letošnjega prvega četrtletja, pričakujemo, da je pred nami odbodbje dolgoročne rasti,” pravi Alain Visser, podpredsednik za prodajo, marketing in poprodajo pri Adam Opel AG. “Naši novi modeli, kot sta Meriva in Astra Sports Tourer, so zelo uspešni in zadovoljujejo okus in potrebe evropskih kupcev. Poleg tega se nam obrestuje tudi investicija v prenovljeno corso.” Glede na večanje prihajajočih naročil Visser pričakuje, da se bo pozitivni trend prodaje ohranil.

Rast Oplovega tržnega deleža v marcu znaša 0,2 odstotni točki glede na marec lani in predstavlja količinsko rast za 4,3 odstotke oziroma 6.145 vozil. Rezultati prvega letošnjega četrtletja kažejo na 8,4 odstotno rast glede na enako obdobje lani, kar pomeni povečanje prodaje za 24.712 vozil. Oplov tržni delež v Evropi v prvem četrtletju tako znaša 6,4 odstotka.

Tudi v Sloveniji Opel trdno ostaja na tretjem mestu trga osebnih vozil s 1.356 prodanimi vozili oziroma 8,10-odstotnim tržnim deležem, kar močno presega že omenjeni evropski tržni delež Opla (6,4%). Najbolje prodajani Oplov model je Astra, ki s 410 prodanimi enotami v letošnjih prvih treh mesecih prav tako zaseda tretje mesto v svojem segmentu. Astri sledijo Corsa s 350, Meriva s 246, Insignia z 215 in Zafira s 135 registriranimi enotami. Po manj kot letu od začetka prodaje nove Merive, se je tako le-ta zavihtala na sam vrh segmenta enoprostorcev in predstavlja vsako deseto prodano vozilo v tem segmentu.