Opel nadaljuje z razkrivanjem športne študije GT Concept

Torek, 26 Januar 2016

Opel je objavil novi kratek video z vpogledom v prihajajočo svetovno premiero športne študije GT Concept, ki jo je izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann opisal kot »ponovno rojstvo Opla«. Opel GT concept bo javnosti predstavljen na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Video in prve fotografije napovedane študije Opel GT Concept prikazujejo sredinsko nameščeno dvojno izpušno cev, ki v spomin takoj prikliče dva avantgardna modela iz bogate Oplove zgodovine – in to brez trohice retro oblikovanja. Rdeča prednja pnevmatika modela GT Concept, ki je vidna le za trenutek, je poklon Oplovemu motociklu Motoclub 500. Ta je bil davnega leta 1928 z dvema rdečima pnevmatikama neverjetno futurističen.

Tudi dve izpušni cevi, med katerima je logo GT, namigujeta na oblikovalsko legendo: leta 1965 je Opel na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil avantgardno študijo Experimental GT – prvi konceptni avtomobil evropskega proizvajalca avtomobilov. Experimental GT je bil sodoben kupe z izklesano obliko – neposreden in minimalističen, a obenem vznemirljiv in brezkompromisen. Prav ta filozofija določa tudi oblikovanje novega modela GT Concept.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper