Opel napoveduje novi SUV v vrhu svoje ponudbe

Petek, 21 November 2014

Izvršna direktorica GM Mary Barra je napovedala izdelavo novega SUV v Rüsselsheimu in velike naložbe v izdelavo motorjev ter menjalnikov v Rüsselsheimu, Kaiserslauternu in Tychyju. Naslednje leto bodo v tovarni v Eisenachu zagnali tretjo izmeno.

Ob drugem letošnjem obisku Nemčije je Mary Barra, izvršna direktorica General Motorsa, napovedala nov, obsežen naložbeni cikel. Javno je potrdila, da bo Opel v svoji matični tovarni v Rüsselsheimu ob koncu desetletja zagnal izdelavo novega modela. »Ob insigniji bo novi SUV drugi zastavonoša znamke z vrha ponudbe,« je dejala Barra. Kot je bilo napovedano že marca letos, bo Opel za zadostitev prihodnjih zahtev in potreb razširjene izdelave vložil v svojo tovarno v Rüsselsheimu 245 milijonov evrov. Ob tem je Barra napovedala dodatne naložbe v višini več kot pol milijarde evrov v tovarne motorjev in menjalnikov v Rüsselsheimu, Kaiserslauternu in Tychyju na Poljskem.

»Opel ima izjemen strateški pomen za GM. Produktna ofenziva 27 novih modelov in 17 novih motorjev je bila zagnana zelo uspešno. Dodatne naložbe pa bodo znamki omogočile, da ponovno zasije v polnem siju in okrepi svoj položaj v Evropi.« pravi Barra.

Predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann, je bil s tem jasnim, odločnim sporočilom posebej zadovoljen: »General Motors in Opel sta bliže, kot kadarkoli doslej.« Trditev o vsestranski podpori General Motorsa Oplu je ob tem še podkrepil. »Dodatne naložbe so najboljši pokazatelj izjemno uspešnega in vseobsegajočega sodelovanja.«

Dr. Neumann je napovedal tudi uvedbo tretje izmene v tovarni v Eisenachu sredi leta 2015. »Ta dobra novica za tovarno v Eisenachu izhaja iz velikega povpraševanja po adamu in novi corsi.« S tem je izjemno zadovoljna tudi Mary Barra, saj je peta generacija avtomobila zabeležila že več kot 45.000 naročil, še pred prihodom na trg, kar je vsekakor izjemen dokaz, da bo avtomobil ponovno velika prodajna uspešnica.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper