Opel prejel nagrado za varnostno inovacijo Euro NCAP Advanced

Torek, 05 Oktober 2010
Opel je kot prvi prejel nagrado združenja Euro NCAP za sistem Opel Eye. Nagrado je na slavnostni podelitvi, na pariškem avtomobilskem salonu, prevzela Rita Forst, podpredsednica Opla zadolžena za inženiring.



Nameščeno med sprednjo šipo in notranjim vzvratnih ogledalom, opozarja Oplovo oko (Opel Eye) voznika, da je prevozil vzdolžne talne oznake na cestišču. Obenem zmore prepoznati tudi prometne znake (Traffic Sign Recognition), saj  odčitava omejitve hitrosti ter znake za ostale izrecne odredbe in opozorila. Izpisuje jih s simbolom na sredini plošče z merilniki. Sistem opozori voznika na nevarnost z zvočnim opozorilom in utripajočo ikono na plošči z merilniki. Priznanje Euro NCAP je Opel prejel za sistem, zaradi funkcije opozarjanja na vožnjo po in preko vzdolžnih označb, črt na cestišču.

Inovativen sistem Opel Eye veča stopnjo varnosti, zmanjšuje stres in celo omogoča izogib stroškov kazni zaradi prehitre vožnje. »Zahvaljujemo se združenju Euro NCAP za nagrado. Gre za priznanje, da je sistem Opel Eye le še eden izmed mnogih tehničnih rešitev Opla, zaradi katerih je vožnja preprostejša in bolj varna,« pravi Forstova.

Euro NCAP Advanced je novo priznanje, ki izpostavlja napredne varnostne tehnologije v avtomobilski industriji. Dopolnjuje obstoječi sistem ocenjevanja varnosti in zaščite odraslih potnikov, pešcev, otrok v vozilih in varnostnih sistemov združenja Euro NCAP. »Oplu smo podelili priznanje, ker je pokazal, kako lahko sistem Opel Eye ohrani življenja,« pravi Dr. Michiel van Ratinger, generalni sekretar združenja Euro NCAP. »Žirijo Euro NCAP Advanced je sistem Opel Eye prepričal z izjemno varnostno učinkovitostjo in dostopnostjo

Oplovo oko je na voljo v vseh Insigniah in Astrah, vključno z Astro Sports Tourer, ki je premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Parizu.