Opel prejel že 30.000 naročil za novo astro

Četrtek, 17 September 2015

Mednarodna avtomobilska razstava IAA v Frankfurtu se je za Opel začela s svetovno premiero nove generacije Astre, ki je že na podlagi doslej objavljenih podatkov in fotografij prejela 30.000 naročil. Ob tej priliki so pri Oplu naznanili tudi razvoj 29 novih modelov do leta 2020 in cilj, da takrat postanejo drugi največji izdelovalec avtomobilov na evropskem trgu.

»Naša nova astra je najboljši opel, ki smo ga kadarkoli izdelali in za Opel predstavlja svojevrstni kvantni preskok na številnih področjih,« je dejal predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann, v uvodu svojega nastopa na tiskovni konferenci. Enajsta generacija Oplovega avtomobila kompaktnega razreda ni le lažja, okretnejša in učinkovitejša, kot kadarkoli doslej, postavlja se s številnimi vsebinami in rešitvami, ki so bile doslej ohranjene le za avtomobile višjih razredov. S približno 30.000 naročil Astra že žanje velik uspeh, še preden je zapeljala v prodajne salone in na vsakdanje ceste.


Predsednica General Motorsa Mary Barra je napovedala pomembne novosti ofenzive evropskih produktov in modelov. »Pospešili bomo ofenzivo Oplovih novih modelov: od leta 2016 do leta 2020 bomo na trg poslali 29 novih vozil, vključujoč novo električno vozilo in ob bok Insignie novo zastavonošo znamke. Izdelava tega povsem novega SUV bo stekla v Rüsselsheimu ob koncu desetletja in bo znamki zagotovila nov tehnološki zagon.«

Med ključne tehnologije preboja sodi avtonomna vožnja, področje na katerem sta GM in Opel izjemno dejavna. »V naslednjih petih do desetih letih bomo videli veliko več sprememb v avtomobilski industriji, kot smo jih videli v preteklih petdesetih letih,« je dejala Barra, ki je izpostavila vizijo sveta brez prometnih nesreč.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper