Opel s podatki preko spleta pomaga reševalcem

Torek, 04 Oktober 2011

Opel je bil prvi izdelovalec avtomobilov, ki je že leta 2010 reševalnim ekipam omogočil hiter dostop do spletne strani www.opel-rescuecard.com, preko katere lahko reševalci neposredno z nesreče pridobijo specifične podatke o vozilu, kar pomaga pri reševanju. Dostop do podatkov je možen preko vsakega pametnega telefona, zapisani pa so v 24 jezikih - tudi v slovenščini. Po novem je vnesenih že 66 modelov, izdelanih od leta 1991 - vključno z ampero.



Na spletnem naslovu www.opel-rescuecard.com, je bilo od oktobra 2010 do sedaj, zabeleženih že več kot 150.000 obiskov. To je dokaz izjemnega zanimanja in uporabnosti storitve. Mobilni dostop do podatkov v digitalni obliki je lahko odločilen, ko morajo reševalci rešiti poškodovance iz vozila. Le nekaj sekund predstavlja včasih veliko razliko.

Mobilni portal za reševalce uporabljajo gasilci po vsej Evropi, a dostopajo do njega tudi iz ZDA. Zahvaljujoč nenehnemu optimiziranju strani, se portal samodejno adaptira skladno z vsemi standardi, po katerih delujejo pametni telefoni. Funkcija povečevanja slike omogoča, da je sleherni del avtomobila dobro viden na majhnem zaslonu. Dodatno možnost, ob rešitvam namenjenih uporabi pametnih telefonov, je prenos podatkovnih datotek v PDF obliki in njihovo tiskanje z naslova http://www.vda.de/en/arbeitsgebiete/rettungsleitfaeden_feuerwehr/. Te standardizirane podatkovne datoteke, zasnovane skupaj z reševalci in drugimi izdelovalci avtomobilov, so na voljo preko spleta že od leta 2009.