Opel s štirimi premierami na avtomobilskem salonu v Moskvi

Četrtek, 16 Avgust 2012

Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi, ki bo vrata za obiskovalce odprl od 29. avgusta do 9. septembra, bo Opel predstavil kar štiri premiere.


Poleg limuzine, bodo ponudbo Astre namreč dopolnile osvežene različice petvratne kombilimuzine in Sports Tourerja.

V središču avtomobilskega salona v Moskvi bo zagotovo nova limuzinska različica modela Astra. Limuzina je pomembna razširitev astrine ponudbe, ki je sedaj še bolj razčlenjena in vseobsežna z novimi pogonskimi sklopi, sistemi pomoči vozniku ter svežim športnim dizajnom.

Poleg tega bo tu še prva predstavitev prenovljenih različic petvratne astre in karavanskega sports tourerja. Prav tako prvič bo na salonu javno predstavljena nova generacija 1,6-litrskega bencinskega motorja s katerim Opel prav tako najavlja temeljito prenovo svoje motorne palete. Pripravljene so tri popolnoma nove družine motorjev. S premierno predstavitvijo v Moskvi bo ponudbo dopolnil prvi med temi novimi motorji, bencinski štirivaljnik z delovno prostornino 1598 kubičnih centimetrov, turbinskim polnilnikom, sredinskim neposrednim vbrizgom goriva in s tehnologijo Start/Stop.


Oplov razstavni prostor se bo razprostiral na kar 1.750 kvadratnih metrih v dvorani 14. Na avtomobilskem salonu v Moskvi se pričakuje več kot milijon obiskovalcev

Obiskovalci bodo imeli možnost videti še dve Oplovi premieri v Rusiji - na ogled bosta namreč postavljeni astra OPC z močjo motorja 206 kW (280 KM) in mokka s katerim Opel, kot prvi nemški izdelovalec vstopa v SUV-B segment.

Rusija ima velik pomen za Opel. Za Nemčijo je namreč trenutno drugi največji evropski avtomobilski trg. Lani je bilo tam prodanih okrog 70.000 vozil Opel, letos pa je prodaja Opla v obdobju januar-julij zrasla za 29 odstotkov, kar je dvakrat hitreje kot je rasel trg. Po napovedih sodeč naj bi Rusija že leta 2014 s prodajo 3,4 milijona vozil postala največji trg v Evropi. Njen potencial rasti sloni predvsem na majhnem povprečnem številu vozil na prebivalca. Astra je daleč najuspešnejši Oplov model v Rusiji. Le v prvi polovici leta 2012 je njen tržni delež v kompaktnem razredu zrasel s 4,4 na 6 odstotkov.

Po sporočilu za javnost povzel:

Jože Novak