Opel skrbi za kupce preko interneta

Nedelja, 01 Avgust 2010

Vauxhall v Veliki Britaniji in Opel v preostalem delu Evrope, sta kot prva izdelovalca avtomobilov v Evropi, vzpostavila podporo kupcem preko spletnih 2.0 kanalov (web 2.0).

Z željo, da bi se še bolj približala strankam sta Opel v Nemčiji in Vauxhall v Veliki Britaniji, zagnala pilotna projekta s katerima želita preveriti, kako stranke uporabljajo spletne strani za pridobivanje informacij in kakšne so možnosti pomoči posredovanja informacij in neposrednega komuniciranja preko spletnih socialnih omrežij, kot je Twitter.

»Krepitev odnosov s strankami je eden izmed pomembnih elementov nadaljnjega razvoja Opla in Vauxhalla. Posebej pomembno za nas je, da smo povezani z njimi tam, kjer so. Zato smo prvi v Evropi, ki uporabljamo inovativno obliko nudenja storitev in obveščanja strank preko 2.0 web orodij,« pravi Alain Visser, podpredsednik Opla in Vauxhalla, zadolžen za prodajo, marketing in poprodajo.

Skrb za stranke preko socialnih omrežij
Novost v delovanju Opla in Vauxhalla je skladna z vse bolj množično uporabo spleta, preko katerega si stranke izmenjujejo izkušnje, mnenja in postavljajo vprašanja. Oplovi in Vauxhallovi strokovnjaki, vključeni v projekt, na teden pregledajo približno 5000 sporočil, ki jih uporabniki pustijo na spletu preko web 2.0 kanalov v Nemčiji in Veliki Britaniji. Tako zajamejo približno le odstotek tistih, ki iščejo pomoč in odgovore, da jim nudijo podporo v nekaj dneh.

Skladno z izkušnjami pridobljenimi s podobnimi projekti General Motorsa v Severni Ameriki, uporabljajo odgovorni za pomoč strankam v Nemčiji in Veliki Britaniji najsodobnejša orodja za odkrivanje novih in najbolj perečih težav. Ko izsledijo morebitno težavo, se nemudoma povežejo s stranko in ji ponudijo pomoč. Ob tem lahko stranke neposredno komunicirajo z osebjem oddelka servisnih storitev Opla Nemčije Opel Germany Service in Vauxhalla Vauxhall Service tudi preko Twitterja ali s preprostim pošiljanjem sporočil preko mobilnega telefona na #Opelservice ali #Vauxhallservice.

Vzpostavljanje polno delujočih socialnih omrežij v Evropi
Opel in Vauxhall sta v preteklih letih na različnih ravneh uspešno vzpostavila spletne socialne mreže v Evropi. Med ostalim spletnike oziroma bloge posvečene Opel Insignii (2008) - Opel Insignia, Opel Astri (2009) - Opel Astra in Opel Merivi - Opel Meriva, na katerih sodelujejo inženirji, dizajnerji in tržniki, ki odkrivajo zakulisja razvoja Oplovih in Vauxhallovih novih družin avtomobilov in aktivno sodelujejo v neposrednem izmenjevanju mnenj s številnimi obiskovalci teh spletnih strani.

Opel in Vauxhall sta uskladila dejavnosti v socialnih mrežah z vzpostavitvijo večfunkcionalnega moštva, ki skrbi za strateški razvoj dejavnosti na tem področju na več kot 30 trgih v globalnem merilu. Poleg razvoja 2.0 web orodij je osebje še posebej dejavno pri širitvi socialnega omrežja z večjim številom blogov kot je blog na katerem sodelujejo vodilni možje znamke, Oplel/Vauxhall Executive Blog, blog Behind the scenes, na katerem se v živo objavljajo zgodbe in poročila s številnih mednarodnih dogodkih ter avtomobilskih salonov, na katerih sodelujeta Opel in Vauxhall in seveda Oplova mednarodna Facebook stran in Vauxhallov Twitter naslov.

 

PR General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana