Opel v Frankfurtu – štiri svetovne premiere

Sreda, 17 Avgust 2011
Na 64. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki bo potekal od 15. do 25. septembra, bo Opel na novo zasnovanem razstavnem prostoru D 09 v dvorani 8, prvič postavil na ogled novi kompaktni kupe Astra GTC, novega družinskega enoprostorca Zafiro Tourer in novi rod kompaktnega dostavnika Combo. Četrta premiera, konceptno vozilo, pa še ostaja neznanka. Opel bo na salonu predstavil tudi sedem novih različic ecoFLEX.



Vrhunec Oplove tiskovne konference v Frankfurtu bo predstavitev novega študijskega vozila, ki bo odkrilo nove razsežnosti mobilnosti. Nedvomno atraktivna novost je nova opel astra GTC, ki že z atraktivnim dizajnom obljublja izjemno vozno dinamiko. Bolj družinsko je usmerjena opel zafira tourer, ki s popolnoma na novo zasnovanim konceptom sedežev Flex7 postavlja nova merila za uporabnost in prijetno vzdušje v notranjosti. Novi opel combo je uporaben vsestranski dostavnik za delo, družino in prosti čas.

Opel bo v Frankfurtu predstavil tudi sedem novih različic ecoFLEX. Novosti so: Agila 1,0 (bencinski motor, 109 g CO2/km), Meriva 1,3 CDTI (109 g CO2/km), Astra 1,7 CDTI (99 g CO2/km), Insignia 1,4 turbo (bencinski motor, 134 g CO2/km), Insignia 2,0 CDTI (115 g CO2/km) ter različici ecoFLEX premierno predstavljene Astre GTC in Zafire Tourer. Večina od 60 različic ecoFLEX je ob tem na voljo tudi s tehnologijo Start/Stop. Še več jih bo od spomladi leta 2012 dalje, ko bo Oplov sistem Start/Stop na voljo v 34 različnih kombinacijah modelov in motorjev.



Tik pred začetkom prodaje bo poglede vabila tudi električna opel ampera, ki bo v prodajne salone zapeljala konec letošnjega leta. Odvisno od sloga vožnje, konfiguracije terena in temperature, omogoča vožnjo v dolžini med 40 in 80 km izključno na električni pogon. Ob pomoči vgrajenega bencinskega generatorja pa se uporabniki lahko odpravijo z njo tudi na več kot 500 kilometrov dolgo pot.