Opel v Sloveniji uspešno zaključil leto 2010

Sreda, 05 Januar 2011
Opel je leto 2010 zaključil z odličnimi rezultati in  v decembru povedel po številu registracij med vsemi znamkami na slovenskem avtomobilskem trgu. Največ registriranih vozil med modeli vseh avtomobilskih znamk v decembru pa je zabeležila opel corsa. V primerjavi s preteklim letom je Opel povečal tržni delež za 0.48 odstotne točke in tako ostaja tretja najbolj prodajana avtomobilska znamka.

Med najodličnejšimi prodajnimi modeli Opla ostaja tudi v letu 2010 Opel Insignia. V tem letnem času je še posebej priljubljena različica s štirikolesnim pogonom, ki je dostopna tako z bencinskimi kot tudi dizelskimi motorji. Ortopedski AGR sedeži so sedaj dostopni že v štirih barvnih kombinacijah, ki pa jih dopolnjujejo tudi nove barve karoserije, kot je modna mahagonij kovinska barva. Opel Insignia je po poročilu o kvarljivosti DEKRA 2011 tudi avtomobil z najnižjo stopnjo napak (96,1-odstotna stopnja brezhibnosti delovanja). Opel insignija ostaja v Sloveniji že drugo leto zapored najbolj prodajan avtomobil v svojem segmentu (20,93% tržni delež in 730 registriranih vozil).



Opel Corsa se v letu 2010 lahko pohvali predvsem z dodano serijsko varnostno opremo, kot je ESP sistem, in  novimi motorji, ki imajo znatno zmanjšane emisije. Prav tako je corsa sedaj dostopna s Start&Stop sistemom, ki omogoča bolj ekonomično vožnjo. Tudi opel corsa se je dokazala v poročilu o okvarah, ki ga je izdelalo nemško združenje DEKRA za leto 2010, sa je končala 97,6 odstotkov DEKRA certifikacijskih testov brez kakršnihkoli težav. Ravno corsa je v decembru navdušila največ slovenskih kupcev, na letni ravni pa je končala na četrtem mestu v segmentu (1513 vozil / 7,56% segmentni tržni delež).

Uspešno predstavitev in prodajo predhodnice nadaljuje v letu 2010 popolnoma nova opel astra, ki prevzema trend insignie z visokim deležem opremljenosti vozil s prilagodljivimi AFL žarometi. Glede na skupno število prodanih vozil zaseda opel astra tretje mesto v svojem segmentu (1999 vozil / 11,38% segmentni tržni delež). Z letošnjim letom pa se petvratni različici pridružuje tudi Sports Tourer, ki v svoji obliki ohranja koncept športnosti in hkrati praktičnosti s številnimi novostmi, kot je FlexFold sistem poklopa zadnjih sedežev.

Nova opel meriva se je slovenskemu trgu predstavila poleti 2010. Z vrati FlexDoors, ki imajo tečaje zadnjih vrat na zadnjem stebričku, ter s sistemi FlexSpace, FlexRail in FlexFix ponuja priročnost in funkcionalnost. Meriva je kot celoten avtomobil nagrajena s priznanjem za ergonomijo neodvisnega združenja nemških strokovnjakov za ergonomijo Aktion Gesunder Rücken e.V. (Pobuda za zdrave hrbte), poleg tega pa je prejela nagrado za najboljši dizajn leta 2010 nemške revije Auto Bild ter tudi nagrado Zlati volan 2010. Trenutno meriva v svojem segmentu, kjer tekmuje tudi z opel zafiro, na letni ravni zaseda peto mesto (zafira šesto), skupna prodaja obeh vozil pa Opel v segmentu enoprostorcev uvršča na prvo mesto.

Blagovna znamka Opel je leto 2010 zaključila s 615 več prodanimi vozili kot leto 2009. V leto 2011 vstopajo z novimi modeli, kot je pravkar predstavljena nova Opel Astra Sports Tourer ter prenovljenima Corso in Antaro.