Opel v Sloveniji z novim vodstvom

Sreda, 01 Februar 2012

Bruno Klein je letos prevzel vodstveno pozicijo za avtomobilsko blagovno znamko Opel v podjetju Opel Southeast Europe v Budimpešti. Hkrati bo vodil tudi Področje 1 (Slovenija, Hrvaška ter Bosna in Hercegovina) in Področje 3 (Baltske države). Na novo pozicijo prihaja iz Oplove centrale v Ruesselsheimu z mesta senior marketing managerja, ki ga je zasedal od leta 2009. V skladu z reorganizacijo matičnega podjetja, je tudi Oplova podružnica v Ljubljani dobila direktorja, saj to funkcijo prevzema Borut Gazvoda.


Bruno Klein je ustvaril uspešno mednarodno kariero znotraj korporacije General Motors po vsem svetu, in sicer od Prage in Dunaja, preko Zuricha in Pariza vse do Detroita, predvsem na vodstvenih položajih v prodaji in marketingu. V Franciji je vodil prodajo in marketing za znamki Cadillac in Chevrolet, nato je bil produktni manager za globalna kompaktna vozila v GM-ovi centrali v Detroitu. Po povratku v Evropo je prevzel vodenje  marketinga za Opel na Češkem in Slovaškem, kasneje je bil še direktor prodaje pri Oplu v Avstriji ter marketinški direktor za Saab v Nemčiji.

Da bi znamka Opel v Sloveniji še utrdila svoje mesto na trgu, so se pri matičnem podjetju Opel Southeast Europe odločili za manjšo reorganizacijo omenjenega Področja 1 (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina). Oplovo zastopstvo v Sloveniji bo sedaj vodil Borut Gazvoda, v ljubljanski pisarni pa bo ekipa ljudi, ki bodo skrbeli za področje prodaje, marketinga, odnosov z javnostmi in poprodaje za znamko Opel v Sloveniji. Borut Gazvoda ni neznano ime v avtomobilski branži v Sloveniji. Znamki Opel se je pridružil v začetku leta 2006 in je, prav tako kot Bruno Klein, večinoma zasedal pozicije vodenja prodaje in marketinga, do februarja letos pa je bil direktor prodaje Področja 1 (Slovenija, Hrvaška ter Bosna in Hercegovina).

Opel je v Sloveniji ena izmed najbolj uspešnih avtomobilskih znamk. Z letno prodajo več kot 5.000 vozil dosega skoraj 10-odstotni delež trga osebnih vozil. Oplova prodajna paleta je postala celovita kot še nikoli doslej in tudi letos se obeta veliko novosti. Že spomladi se bo Oplovi paleti pridružilo električno vozilo s podaljšanim dosegom Opel Ampera, pionir na področju električne mobilnosti brez omejitev.


Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper