Opel v Ženevi

Sreda, 09 Februar 2011
Na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki bo potekal med 3. in 13. marcem, bo Opel na ogled postavil serijsko električno Ampero. Predstavljeno bo tudi študijsko vozilo Zafira Tourer Concept, z vizijo novih možnosti fleksibilnosti in udobja. Več o Oplovi vodilni vlogi na področju trajnostne mobilnosti bodo odkrile nove različice z omejenim izpustom toplogrednih plinov ecoFLEX. Javnosti pa se bosta predstavili tudi posodobljeni corsa in antara, ki bosta med kupce zapeljali v prvi polovici leta 2011.



Zafira tourer concept: bivalni prostor klubske prefinjenosti na kolesih

V Ženevi bo Opel prestavil dinamično oblikovano vizijo novega rodu velikega hišnega enoprostorca, vozila, ki je vzpostavilo številna merila segmenta, ki mu pripada. Zafira tourer concept bo namreč z zračno in svetlo notranjostjo, najvišje kakovostne ravni, odkril, kakšna bi lahko bila Zafira novega rodu. »V vozilo smo vnesli koncept bivalnega klubskega prostora,« pravi Mark Adams, podpredsednik Oplovega dizajna. »Bivalni prostor klubskih razsežnosti je kraj, kamor želite zbežati in se spočiti. To je prostor, kjer si resnično želite biti. Zato smo tovrstno razsežnost vnesli v enoprostorec in ustvariti prostor, kjer si bodo ljudje želeli preživljati veliko časa.« V prepoznavnem slogu Zafire bo Oplov novi študijski avtomobil zagotovil veliko stopnjo prilagodljivosti notranjosti, s katero bo zadoščeno tako potrebam po prostoru, kot udobju na zadnjih sedežih. Notranjost je ob tem zračna in svetla, z vabljivo osvetlitvijo, ki veča občutek prijetnosti in sproščenosti, ob sočasni odprtosti do zunanjega sveta. Zafira tourer concept vnaša v segment enoprostorcev značilnosti Insignie, med katere sodijo tudi inovativne tehnologije.

Serijsko izdelana Opel Ampera, e-mobilnost za vsakdanjega voznika

Opel bo konec letošnjega leta med kupce zapeljal z ampero. Serijsko izdelana opel ampera bo uradno prestavljena prav na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, s čemer bodo spoštovani časovni okviri, zastavljeni v razvojni fazi. Serijsko izdelan avtomobil ohranja vpadljivo obliko, ki je blizu prvotno predstavljenemu študijskemu vozilu. Ampera vozi na električni pogon vedno, pri vseh hitrostih. Za začetnih 40 do 80 kilometrov je dovolj električne energije shranjeno v litij-ionskih akumulatorjih moči 16 kWh, sicer pa se vklopi generator. Ob vožnji izključno na električno energijo, je Ampera avtomobil, brez plinov iz izpušne cevi.

Opel ecoFLEX: večja učinkovitost s tehnologijo Start/Stop

Opel zagotavlja trajnostno in uporabno mobilnost z okolju prijaznimi različicami ecoFLEX. V Ženevi bodo družino ecoFLEX dopolnile:
  • Corsa 1,3 CDTI ecoFLEX z največjo močjo motorja 70 kW (95 KM), ki s pomočjo tehnologije Star/Stop porabi v povprečju 3,5 l goriva na 100 km in izpusti v ozračje 94 g CO2 na kilometer vožnje.
  • Tehnologija Start/Stop je na voljo po novem tudi v različici Opel Astre 1,3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 KM). Izpust CO2 petvratne kombilimuzine se je z njo zmanjšal s 109 g/km na 104 g/km, saj se je poraba goriva zmanjšala s 4,1 l/100 km na 3,9 l/100 km. Sistem Start/Stop je del serijske opreme tudi pri novi različici Sports Tourer 1,3 CDTI ecoFLEX, ki v povprečju porabi 4,1 l/100 km in izpusti v ozračje 109 g CO2/km.
Z razširitvijo tehnologije Start/Stop na celotno ponudbo, je Opel storil še eden izmed pomembnih korakov pri odločnem zmanjševanju porabe in izpustov. Tehnologija Start/Stop je namreč sedaj na voljo v opel agili, corsi in astri. Do konca leta 2011 pa bo z njo oplemenitene tudi ponudbe merive, zafire in insignie.



Novi podobi opel antare in opel corse

Spomladi letos bo na avtomobilski trg zapeljala obnovljena opel antara, o kateri smo dosti zapisali že v predstavitvi. Po obsežni lanski prenovi pogonskih agregatov, podvozja in volana, je za leto 2011 dobila novo podobo tudi corsa.