Opel vivaro že v pol milijona primerkih

Sreda, 21 September 2011
Vivaro je postavil zgodovinski mejnik za Oplove dostavnike. Avgusta je namreč iz tovarne Luton v Angliji zapeljal že 500.000. model s to oznako. Vivaro, ki je na voljo kot furgon, kombi, mini avtobus in različica s platformo za najrazličnejše nadgradnje, je za dosego polovice milijona izdelanih enot potreboval približno deset let.

»Povpraševanje po Opel Vivaru je zelo veliko po vsej Evropi. Z vsestranskostjo, veliko uporabnostjo in gospodarnostjo je namreč eden najbolj priljubljenih dostavnikov v Evropi,« je dejal Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo, ob tem, ko je dostavnik dosegel pomemben mejnik v izdelavi.



Od leta 2001 sodeluje Opel pri izdelavi Vivara s partnerjem Renaultom. Kupci lahko ob naročilu izbirajo med dvema medosnima razdaljama, dvema višinama in številnimi izhodiščnimi izvedbami. Uspešnost vivara potrjujejo prodajne številke, saj z letno prodajo nad 70.000 vozil, ohranja skorajda desetodstoten tržni delež. Pred meseci sta Opel in Renault oznanila nadaljevanje industrijske kooperacije. Zagon proizvodnje naslednjega rodu vivara je načrtovan za leto 2014.

Vivaro ecoFLEX

Leta 2012 bo opel vivaro na voljo le z motorjem 2,0 CDTI, skladnim z Euro 5 standardom. S serijskim filtrom trdnih delcev (DPF) bo motor na voljo z dvema zmogljivostnima stopnjama, 66 kW (90 KM) in 84 kW (114 KM). S tem je opel vivaro pridobil zeleno oznako glede emisij, ki mu dovoljuje vožnjo tudi v okoljsko občutljivih območjih. Leta 2012 bo ponudbo dopolnil vivaro 2,0 CDTI ecoFLEX, z izpustom CO2 manjšim od 180 g/km in za 0,6 l/100 km manjšo porabo goriva (6,9 litra goriva za 100 km vožnje). Motor ima izboljšano upravljanje hladilnega sistema, daljša so prestavna razmerja, dno je bolj aerodinamično, kolesa pa imajo manjši kotalni upor. Vivaro ecoFLEX bo na voljo v različnih izvedbah, kot furgon, kombi, Tour in Life.