Opel zafira tourer je pridobila sistem IntelliLink

Sreda, 19 Marec 2014

Opel zafira tourer je pridobila napredni informacijsko zabavni sistem IntelliLink, ki jo spremeni v polno omrežen potovalni center. Oplov sistem IntelliLink v avtomobil integrira številne funkcije pametnih telefonov ter tako voznika in potnike poveže s svetom okoli njih.

Zahvaljujoč integraciji pametnega telefona v avtomobil, zagotavlja inovativna Oplova IntelliLink tehnologija najvišjo raven informativno zabavnih storitev, skladnih z osebnimi potrebami in željami slehernega uporabnika. IntelliLink sistem v Zafiri Tourer združuje CD enoto, radio AM/FM, priključek AUX/USB, nadzor in upravljanje iPod/mp3 ter pametni telefon preko stikal na volanskem obroču. Ob tem združuje sistem tudi povezavo Bluetooth za prostoročno uporabo telefona in storitev pretočnih radijskih vsebin. Številne funkcije sistema je mogoče glasovno upravljati. To velja tako za telefon povezanim s sistemom, kot za navigacijski sistem. Obe izvedbi radio CD 600 IntelliLink in Navi 950 Europe IntelliLink posredujeta prispele SMS glasovno. Ob mirovanju vozila je mogoče preko USB priključka pregledovati na zaslonu sistema tudi slike shranjene na različnih napravah. Veliki 7-palčni visoko resolucijski barvni zaslon združuje vmesnik z izjemno IntelliLink grafiko za preprosto upravljanje in popoln nadzor sistema.

Delovanje navigacije sistema Navi 950 IntelliLink je hitro in natančno. Vnos ciljev je olajšan tako s tradicionalnim nadzornim gumbom, kot z glasovnim upravljanjem »one shot entry«: zahtevamo navigacijo, izgovorimo »enter address« in dodamo naslov. Povečava in zmanjšanje zemljevida je sedaj dobesedno hipno, posodobitve pa je mogoče preprosto namestiti preko USB priključka. Na vrh ponudbe sodi izvedba Navi 950 Europe IntelliLink s podatkovno bazo za celotno Evropo, vključno z Rusijo in Turčijo.

Vozniki Zafire Tourer, ki si želijo kar najbolj pestro ponudbo radijskih programov in posebej kakovosten zvok, lahko nadgradijo zabavno informacijski sistem s storitvijo DAB+ (Digital Audio Broadcast). Poleg občutnega povečanja dosegljivih radijski postaj zagotavlja ta možnost tudi zelo dobro kakovost zvoka, primerljivo s CD predvajalnikom.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper